Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia uwielbiam

Grupy

Szukaj w grupach

 

uwielbiam

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-01 18:25:29

Temat: Pewnie znacie(było)Re: uwielbiam
Od: "Tracy" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tracy" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bds3jo$5d1$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bdrt9p$ea8$1@news.onet.pl...
> > Ja za to ruskie mogę jeść na okrągło
> Bo ruskie są NAJLEPSZE!
> Tracy
http://www.podroze.pl/16A23464B8D34AC7B8646A5259C2E7
F1_2551EF56DCB240F9815B5
93C72136FFD.htm
Tracy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-02 03:10:17

Temat: Re: uwielbiam
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> > ----------------------------------------------------
---------------
> Ja również lubiłem pierożki pod każdą postacią dopóki w grudniu nie
> przyznałem się mojemu pracodawcy że robie zajebiste pierożki.Kleiłem je na
> każdą impreze wigilijną róznych firm,przez cały grudzień,sam zrobiłem tego
> ok 5 tys. Kiedy myślałem że koszmar się skończył pierożki weszły do menu i
> tak co 2 tyg. kleje je przez 2 dni. w niedzielę zrobiłem ok 300 ruskich i
> tyle samo z mięsem a w pn 400 z kapustą i grzybami. Miałem jeszcze zrobić z
> owocami ale zaopatrzeniowiec zapomniał kupić ufff ;)) ja już teraz wolę
> jakieś sałatkę zdrowsza jest;) aczkolwiek taki dobry duży ruski to jest
> pychota:)
>
> Poadro.
> SMOK

Własnym pracodawcą zostać, personel przyuczyć, catering, knajpkę, czy chociażby
dostawę do dobrych delikatesów uruchomić i zaraz się okaże, że dobre pierożki,
to jest to!

Pozdrawiam
Lama

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 08:04:51

Temat: Re: uwielbiam
Od: "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

beazuku napisał(a):

> Pierogi z jagodami i polane smietana.
> Kto jeszcze ?

Ja tez takowe uwielbiam, zwlaszcza jak sama nazbieram tych jagodek;-).
Bardzo dobre sa tez z jablkami.
Pozdrawiam smacznie Beata M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 08:40:57

Temat: Re: uwielbiam
Od: beazuku <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Beata M. napisał:



>
> Ja tez takowe uwielbiam, zwlaszcza jak sama nazbieram tych jagodek;-).
> Bardzo dobre sa tez z jablkami.
> Pozdrawiam smacznie Beata M.
>

OCZYWISCIE , ze sama zbieralam. Drobne bo drobne , ale smak ciagle ten
sam :)



PS. A moze mi ktos podpowie co sie robi z jezynami zeby wyciagnac te
twarde srodki ?? To sie cala nie rozpacka ?
Magdalena Witkowska pisala o pierogach z jezynami.
Ja mam takie dzialkowe, troche wieksze jak lesne, no i maja ten twardy
srodek, chyba bardziej twardy jak lesne. Hmmmm....?


Pozdrawiam Beazuku Zielona Góra
----------------------------------------------------
---------------
B...@p...onet.pl
http://www.republika.pl/beazuku
GG 5470466

"Aby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w drogę"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 10:31:30

Temat: Re: uwielbiam
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora



>
> Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bdrt9p$ea8$1@news.onet.pl...
> > Ja za to ruskie mogę jeść na okrągło
> Bo ruskie są NAJLEPSZE!
> Tracy
>

A ja uwielbiam pierogi z soczewicą, ale nigdy nie udało mi się dowiedzieć,
jak się je robi. Może ktoś pomoże....
Pełna nadziei M

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 10:31:40

Temat: Re: uwielbiam
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Smok" <s...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, July 01, 2003 3:56 PM
Subject: Re: uwielbiam


>
> Użytkownik "beazuku" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bdrsvh$ct8$1@news.onet.pl...
> > Pierogi z jagodami i polane smietana.
> > Kto jeszcze ?
> >
> > Pozdrawiam Beazuku
> > ----------------------------------------------------
---------------
> Ja również lubiłem pierożki pod każdą postacią dopóki w grudniu nie
> przyznałem się mojemu pracodawcy że robie zajebiste pierożki.Kleiłem je na
> każdą impreze wigilijną róznych firm,przez cały grudzień,sam zrobiłem tego
> ok 5 tys. Kiedy myślałem że koszmar się skończył pierożki weszły do menu i
> tak co 2 tyg. kleje je przez 2 dni. w niedzielę zrobiłem ok 300 ruskich i
> tyle samo z mięsem a w pn 400 z kapustą i grzybami. Miałem jeszcze zrobić
z
> owocami ale zaopatrzeniowiec zapomniał kupić ufff ;)) ja już teraz wolę
> jakieś sałatkę zdrowsza jest;) aczkolwiek taki dobry duży ruski to jest
> pychota:)
>
> Poadro.
> SMOK
> "miłość jest jak gotowanie pierogów zawsze się coś rozklei"
>

A mozesz zdradzić swój pierogowy sekret? Dlaczego są takie dobre? Może
wyręczymy Cię w firmie, jak uchylisz rąbka tajemnicy:)
>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 10:39:59

Temat: Re: uwielbiam
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Monika Zarczuk napisał:
>
>>Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>news:bdrt9p$ea8$1@news.onet.pl...
>>
>>>Ja za to ruskie mogę jeść na okrągło
>>
>>Bo ruskie są NAJLEPSZE!
>>Tracy
>>
>
>
> A ja uwielbiam pierogi z soczewicą, ale nigdy nie udało mi się dowiedzieć,
> jak się je robi. Może ktoś pomoże....
> Pełna nadziei M
>
Moja mama takie robi.
Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
Odcedzic z nadmiaru wody.
30 dkg sera pokruszyc widelcem.
Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 11:04:00

Temat: Re: uwielbiam
Od: "Danka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Moja mama takie robi.
> Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
> Odcedzic z nadmiaru wody.
> 30 dkg sera pokruszyc widelcem.
> Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
> sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
> soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
> Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.


CZy one są smakiem zbliżone do ruskich?

Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 11:07:21

Temat: Re: uwielbiam
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Danka napisał:
>>Moja mama takie robi.
>>Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
>>Odcedzic z nadmiaru wody.
>>30 dkg sera pokruszyc widelcem.
>>Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
>>sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
>>soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
>>Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.
>
>
>
> CZy one są smakiem zbliżone do ruskich?
>
> Danka
>
>
Troche tak, jednak soczewica to nie to co ziemniaki, ma inny smak. IMO
sa delikatniejsze. Zapomnialam wczesniej napisac ze soczewice mozna
zmielic ale mozna tez w calosci pakowac. Ja wole ze zmielona.

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-02 23:56:12

Temat: Re: uwielbiam
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 01 Jul 2003 17:32:36 +0200, "walkie!" <w...@w...net.pl>
wrote:

>A jeżyny dopiero za miesiac. Pyszotka, to fakt. Najlepsze robi moja
>ciotka, ktorej chce sie wypestkowaz te ostrezyny ale z pestkami tez sa
>pycha :).

Twoja ciotka pestkuje jezyny??? Jak???

--
Pozdrawiam, Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wytrawne,półwytrawne,p ółsłodkie ryżowe-pytania
RE: Ciasto porzeczkowe z bezą [P]
RE: Ciasto porzeczkowe z bezą [P]
Kuchnia dla ....żeglarzy
Ciasto porzeczkowe z bezą [P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »