| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-01 18:25:29
Temat: Pewnie znacie(było)Re: uwielbiam
Użytkownik "Tracy" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bds3jo$5d1$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bdrt9p$ea8$1@news.onet.pl...
> > Ja za to ruskie mogę jeść na okrągło
> Bo ruskie są NAJLEPSZE!
> Tracy
http://www.podroze.pl/16A23464B8D34AC7B8646A5259C2E7
F1_2551EF56DCB240F9815B5
93C72136FFD.htm
Tracy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-02 03:10:17
Temat: Re: uwielbiam> > ----------------------------------------------------
---------------
> Ja również lubiłem pierożki pod każdą postacią dopóki w grudniu nie
> przyznałem się mojemu pracodawcy że robie zajebiste pierożki.Kleiłem je na
> każdą impreze wigilijną róznych firm,przez cały grudzień,sam zrobiłem tego
> ok 5 tys. Kiedy myślałem że koszmar się skończył pierożki weszły do menu i
> tak co 2 tyg. kleje je przez 2 dni. w niedzielę zrobiłem ok 300 ruskich i
> tyle samo z mięsem a w pn 400 z kapustą i grzybami. Miałem jeszcze zrobić z
> owocami ale zaopatrzeniowiec zapomniał kupić ufff ;)) ja już teraz wolę
> jakieś sałatkę zdrowsza jest;) aczkolwiek taki dobry duży ruski to jest
> pychota:)
>
> Poadro.
> SMOK
Własnym pracodawcą zostać, personel przyuczyć, catering, knajpkę, czy chociażby
dostawę do dobrych delikatesów uruchomić i zaraz się okaże, że dobre pierożki,
to jest to!
Pozdrawiam
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 08:04:51
Temat: Re: uwielbiambeazuku napisał(a):
> Pierogi z jagodami i polane smietana.
> Kto jeszcze ?
Ja tez takowe uwielbiam, zwlaszcza jak sama nazbieram tych jagodek;-).
Bardzo dobre sa tez z jablkami.
Pozdrawiam smacznie Beata M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 08:40:57
Temat: Re: uwielbiamUżytkownik Beata M. napisał:
>
> Ja tez takowe uwielbiam, zwlaszcza jak sama nazbieram tych jagodek;-).
> Bardzo dobre sa tez z jablkami.
> Pozdrawiam smacznie Beata M.
>
OCZYWISCIE , ze sama zbieralam. Drobne bo drobne , ale smak ciagle ten
sam :)
PS. A moze mi ktos podpowie co sie robi z jezynami zeby wyciagnac te
twarde srodki ?? To sie cala nie rozpacka ?
Magdalena Witkowska pisala o pierogach z jezynami.
Ja mam takie dzialkowe, troche wieksze jak lesne, no i maja ten twardy
srodek, chyba bardziej twardy jak lesne. Hmmmm....?
Pozdrawiam Beazuku Zielona Góra
----------------------------------------------------
---------------
B...@p...onet.pl
http://www.republika.pl/beazuku
GG 5470466
"Aby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w drogę"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 10:31:30
Temat: Re: uwielbiam
>
> Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bdrt9p$ea8$1@news.onet.pl...
> > Ja za to ruskie mogę jeść na okrągło
> Bo ruskie są NAJLEPSZE!
> Tracy
>
A ja uwielbiam pierogi z soczewicą, ale nigdy nie udało mi się dowiedzieć,
jak się je robi. Może ktoś pomoże....
Pełna nadziei M
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 10:31:40
Temat: Re: uwielbiam
----- Original Message -----
From: "Smok" <s...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, July 01, 2003 3:56 PM
Subject: Re: uwielbiam
>
> Użytkownik "beazuku" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bdrsvh$ct8$1@news.onet.pl...
> > Pierogi z jagodami i polane smietana.
> > Kto jeszcze ?
> >
> > Pozdrawiam Beazuku
> > ----------------------------------------------------
---------------
> Ja również lubiłem pierożki pod każdą postacią dopóki w grudniu nie
> przyznałem się mojemu pracodawcy że robie zajebiste pierożki.Kleiłem je na
> każdą impreze wigilijną róznych firm,przez cały grudzień,sam zrobiłem tego
> ok 5 tys. Kiedy myślałem że koszmar się skończył pierożki weszły do menu i
> tak co 2 tyg. kleje je przez 2 dni. w niedzielę zrobiłem ok 300 ruskich i
> tyle samo z mięsem a w pn 400 z kapustą i grzybami. Miałem jeszcze zrobić
z
> owocami ale zaopatrzeniowiec zapomniał kupić ufff ;)) ja już teraz wolę
> jakieś sałatkę zdrowsza jest;) aczkolwiek taki dobry duży ruski to jest
> pychota:)
>
> Poadro.
> SMOK
> "miłość jest jak gotowanie pierogów zawsze się coś rozklei"
>
A mozesz zdradzić swój pierogowy sekret? Dlaczego są takie dobre? Może
wyręczymy Cię w firmie, jak uchylisz rąbka tajemnicy:)
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 10:39:59
Temat: Re: uwielbiamUżytkownik Monika Zarczuk napisał:
>
>>Użytkownik "Danka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>news:bdrt9p$ea8$1@news.onet.pl...
>>
>>>Ja za to ruskie mogę jeść na okrągło
>>
>>Bo ruskie są NAJLEPSZE!
>>Tracy
>>
>
>
> A ja uwielbiam pierogi z soczewicą, ale nigdy nie udało mi się dowiedzieć,
> jak się je robi. Może ktoś pomoże....
> Pełna nadziei M
>
Moja mama takie robi.
Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
Odcedzic z nadmiaru wody.
30 dkg sera pokruszyc widelcem.
Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 11:04:00
Temat: Re: uwielbiam> Moja mama takie robi.
> Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
> Odcedzic z nadmiaru wody.
> 30 dkg sera pokruszyc widelcem.
> Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
> sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
> soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
> Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.
CZy one są smakiem zbliżone do ruskich?
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 11:07:21
Temat: Re: uwielbiamUżytkownik Danka napisał:
>>Moja mama takie robi.
>>Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
>>Odcedzic z nadmiaru wody.
>>30 dkg sera pokruszyc widelcem.
>>Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
>>sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
>>soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
>>Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.
>
>
>
> CZy one są smakiem zbliżone do ruskich?
>
> Danka
>
>
Troche tak, jednak soczewica to nie to co ziemniaki, ma inny smak. IMO
sa delikatniejsze. Zapomnialam wczesniej napisac ze soczewice mozna
zmielic ale mozna tez w calosci pakowac. Ja wole ze zmielona.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 23:56:12
Temat: Re: uwielbiamOn Tue, 01 Jul 2003 17:32:36 +0200, "walkie!" <w...@w...net.pl>
wrote:
>A jeżyny dopiero za miesiac. Pyszotka, to fakt. Najlepsze robi moja
>ciotka, ktorej chce sie wypestkowaz te ostrezyny ale z pestkami tez sa
>pycha :).
Twoja ciotka pestkuje jezyny??? Jak???
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |