Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Andrzej Kaźmierczak <a...@z...bydgoszcz.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: witam po baardzo długiej przerwie i pytam
Date: Mon, 22 Oct 2001 12:20:00 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 39
Message-ID: <3...@z...bydgoszcz.pl>
NNTP-Posting-Host: fenix.zeto.bydgoszcz.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1003746119 17167 213.146.61.125 (22 Oct 2001 10:21:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Oct 2001 10:21:59 GMT
X-Accept-Language: pl,en
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:75869
Ukryj nagłówki
Cześć wszystkim
bardzo dawno tu nie pisałem, , ale teraz potrzeba mi opinii fachowców
w związku z faktem zmałżonkowania się niedawnego ( dzięki , dzięki )
mam 2 pytanka
1) chcemy zakupić jakiegoś domowego kuchennego "robota"
co ze swojej praktyki szanowni koledzy i koleżanki mogą polecić ?
jaki zestaw byłby jak najbardziej wszechstronny ? , a może kupić
oddzielne sprzęty - jakie ,żeby było funkcjonalne ?
2) w związku z faktem , że moją kuchnię meblowałem sobie sam , mam płytę
grzejną wpuszczoną w blat i nie mam pod tym piekarnika
czy kombiwar może z powodzeniem spełnić rolę piekarnika ?
czy muszę jednak znaleźć miejsce na piekarnik ( pewnie tylko elektryczny
, bo gazowych do zabudowy nie robią ) i wówczas jaki nadałby się
najlepiej i
nienajdrożej ?
może jakieś inne rozwiązanie ?
dzięki z góry , liczę na Wasze doświadczenie
pozdrwiam
Andrzej
PS
na pewno 100 razy był omawiany już przepis na cacyki , ale ponieważ
bardzo mnie interesował - pytałem u źródeł - i dowiedziałem się
następujących szczególików
1) ogórek do nich ma być ze skórką i " odcieknięty " - bez soku
2) odrobina oliwy + odrobina octu winnego
pewnie dla wytrawnych wyjadaczy to nie nowina , ale może komuś się
przyda
|