« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-14 08:38:47
Temat: wkupne i pytanie o sloikiWitam,
trwa sezon na warzywa, wiec podaje moje ulubione danie - fasolka szparagowa
z mieskiem i cynamonem.
Fasolke szparagowa sparzyc w wrzatku, a w tym czasie pokroic mieso na
kawałki i podsmażyc. Ja robię to danie i z kurczaka i z wieprzowiny.
Usmażone mięso wrzucić do ranka, wsypać smażoną fasolę, zalać bulionem,
dodać mielonego cynamonu (ilość zależna od gustu) i dusić do momentu, aż
mieso będzie miękkkie. W tym czasie fasolka szparagowa powinna sie
"rozwalic" i konsystencja tej potrawy robi się przez to bardzo gęsta. Na
koniec dodać koncentratu pomidorowego.
Ta potrawa to taki bigos tylko, ze z fasolki szparagowej.
I pytanko:
mam małą lodówkę i bardzo mały zamrażalnik, i niestety nie mogą zamrozić
sobie żadnych warzyw. Pomyślałam o zrobieniu takich "sosów warzywnych" w
stylu uncle ben's i przechowaniu ich do zimy w słoikach. Czy moglibyśyście
mi pomóc i podać przepisy. Lubię wszystkie warzywa, także wszelkimi
mieszankami jestem zainteresowana. I jeszcze jedno pytanie - jak najlepiej
przygotować takie słoiki na zimę - 2 razy zagotowac moze?
Pozdrawiam
Haszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-14 17:13:37
Temat: Re: wkupne i pytanie o sloikipasteryzujemy w zależności od zawartości,nawet niektore przetwory nie
pasteryzuję, tylko odwracam słoiki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |