« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-11 09:51:34
Temat: żeberkaWitam serdecznie,
Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
Macie jakieś pomysły?
Patrycja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-11 10:27:24
Temat: Re: żeberka=========
Duszone z cebulką, czosnkiem, tymiankiem i sosem sojowym. Mniam.
waldek
=========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-11 11:07:09
Temat: Re: żeberkaPatrycja Kruk wrote:
(...)
> Mam w domu 1,5 kg żeberek i
> nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
> oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
Duszone z ziołami i jabłkami.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-11 11:20:36
Temat: Re: żeberkaUżytkownik "Patrycja Kruk" <p...@p...fm> napisał w
wiadomości news:bjpgp7$e8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie,
>
> Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
> nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
> oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
> Macie jakieś pomysły?
Usmazone na patelni do befszytkow (taka ciezka, zeliwna, karbowana, takie
gory i doliny, plaska, z dziobkiem umozliwiajacym odplywanie tluszczu).
Smazy sie bez tluszczu, tylko przyprawione. Ja przyprawiam sola, pieprzem,
czosnkiem i czasem tez ostra papryka. Do tego frytki... To nic, ze miliardy
kalorii, ja za zeberka dam sie pokroic :)) I za frytki tez :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-11 11:44:28
Temat: Re: żeberka
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bjplqh$968$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Patrycja Kruk" <p...@p...fm> napisał w
> wiadomości news:bjpgp7$e8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witam serdecznie,
> >
> > Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
> > nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
> > oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
> > Macie jakieś pomysły?
Żeberka marynuję w zalewie ( sos sojowy, musztarda, olej, woda, zioła,
czosnek) najlepiej całą noc.
Potem duszę na patelce w tej zalewie prawie do miękkości.
Na końcu wyciągam z sosu i przypiekam na rumiano. Podaje z pieczonymi
ziemniakami.
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-11 12:52:02
Temat: Re: żeberkaDnia 03-09-11 13:20, Użytkownik Kruszynka (Wrocław) napisał:
> Użytkownik "Patrycja Kruk" <p...@p...fm> napisał w
> wiadomości news:bjpgp7$e8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>Witam serdecznie,
>>
>>Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
>>nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
>>oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
>>Macie jakieś pomysły?
>
>
> Usmazone na patelni do befszytkow (taka ciezka, zeliwna, karbowana, takie
> gory i doliny, plaska, z dziobkiem umozliwiajacym odplywanie tluszczu).
> Smazy sie bez tluszczu, tylko przyprawione. Ja przyprawiam sola, pieprzem,
> czosnkiem i czasem tez ostra papryka. Do tego frytki... To nic, ze miliardy
> kalorii, ja za zeberka dam sie pokroic :)) I za frytki tez :)
>
> Kruszyna
Serdecznie dziękuję za przepisy. Z pewnością będzie smakowało jak "niebo
w gębie":-))
--
Pozdrawiam,
Patrycja Kruk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-11 12:52:55
Temat: Re: żeberka<ciach>
To nic, ze miliardy
> kalorii, ja za zeberka dam sie pokroic :)) I za frytki tez :)
>
> Kruszyna
> --
> "Primum non stresere... "
>
zgadzam się z przedmówcą. żeberka i frytunie są po prostu mniamuśne :)))
pozdrowionka o smaku żeberek ;>
aNaLyZeR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |