Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@o...pl>
Znaleziono: 136 wiadomości





Re: Groch z kapustą

2007-12-11 11:56:21 | Kyllyan inne posty tego autora

Krystyna Chiger pisze: > Kyllyan wrote: > >> w mojej kuchni majeranek to podstawa ;) do kazdego tłustego dania, >> również do bigosu. Ale w kazdej kapustnej potrawie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Szkodliwość Zupek Chińskich

2005-02-20 07:48:23 | Kyllyan inne posty tego autora

> Mam problem ... To idź do psychologa. "Żyj i daj żyć innym" [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Szkodliwość Zupek Chińskich

2005-02-20 07:50:57 | Kyllyan inne posty tego autora

sorry, nie podpisałem się -- pozdrawiam ;-) Sławomir Marusiński Gdańsk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

pieczywo żytnie?

2005-03-22 12:33:25 | Kyllyan inne posty tego autora

Jest jakaś różnica w postępowaniu z mąką żytnią i pszenną? Piekłem chleb. Dałem 60% mąki żytniej i właśnie przed chwilą wyciągnąłem piękny zakalec ;-) -- Sławomir J ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pieczywo ?ytnie?

2005-03-22 18:21:17 | Kyllyan inne posty tego autora

>Piekłeś z przepisu czy na oko? Z przepisu na chleb pszenny ;-) [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kiszenie żuru

2005-04-14 10:56:52 | Kyllyan inne posty tego autora

Nie jest konieczna. Natomiast dobrze wiedzieć, że mąka żytnia zdecydowanie lepiej się kisi niż pszenna. Ja zawsze mam w lodówce kulę ukiszonego żytniego ciasta, które używam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kiszenie żuru

2005-04-14 18:34:05 | Kyllyan inne posty tego autora

> A jak się kisi ciasto? > > wklejam przepis, który gdzieś znalazłem: Weź razową mąkę z żyta, mieloną na sposób tradycyjny (czyli bez wcześniejszego odłuszczania ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak smażyc skórkę pomarańczową?

2005-04-21 05:42:13 | Kyllyan inne posty tego autora

A ja nie smażę. Siekam drobno i przesypuję cukrem, dokładając skórki i cukier w miarę konsumpcji pomarańcz. Co jakiś czas pomieszam. I w takiej postaci dodaję do ciast. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak smażyc skórkę pomarańczową?

2005-04-21 14:06:11 | Kyllyan inne posty tego autora

Świeżą skórkę > trzeba moczyć zmieniając wodę. Potem się ją gotuję, ja równiez kilka razy > zmieniam wodę i ona jeszcze później czymś pachnie?? -- Sławomir J ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ryba po aryjsku ze smietaną,śledziem i truskawkami

2005-05-17 08:54:12 | Kyllyan inne posty tego autora

Moja Babcia nieboszczka zawsze twierdziła, że śledź i ryba to zupełnie co innego, i do siebie nie pasują. Nigdy nie łączyła śledzia z rybą w jednej potrawie ;) Ale śledź z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ] . 2 ... 10 ... 14