« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-12-11 11:44:58
Temat: Re: Groch z kapustąKyllyan wrote:
> w mojej kuchni majeranek to podstawa ;) do kazdego tłustego dania,
> również do bigosu. Ale w kazdej kapustnej potrawie jest równiez kminek.
> to też w mojej kuchni podstawa ;)
>
Kminek do kapustnych, majeranek do strączkowych. Czyli do kapusty z
grochem jedno i drugie. Mnie to połączenie jakoś nie leży, mam wrażenie
jakby wredukowały się nawzajem, więc daję kminek i bazylię.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-12-11 11:56:21
Temat: Re: Groch z kapustąKrystyna Chiger pisze:
> Kyllyan wrote:
>
>> w mojej kuchni majeranek to podstawa ;) do kazdego tłustego dania,
>> również do bigosu. Ale w kazdej kapustnej potrawie jest równiez
>> kminek. to też w mojej kuchni podstawa ;)
>>
> Kminek do kapustnych, majeranek do strączkowych. Czyli do kapusty z
> grochem jedno i drugie. Mnie to połączenie jakoś nie leży, mam wrażenie
> jakby wredukowały się nawzajem, więc daję kminek i bazylię.
>
bazylia to w mojej kuchni odkrycie. od dwóch lat zacząłem ją uprawiać i
dodawać gdzie popadnie ;) IMHO pasuje do wszystkiego ;)
--
Sławomir Jan Marusiński
Gdańsk. GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-12-11 13:06:56
Temat: Re: Groch z kapustąKyllyan wrote:
> bazylia to w mojej kuchni odkrycie. od dwóch lat zacząłem ją uprawiać i
> dodawać gdzie popadnie ;) IMHO pasuje do wszystkiego ;)
>
Zgadza się - bazylia do wszystkiego poza herbatą :) Zachwyt budzi chyba
od dawna, bo nazwa MSZ od basileusa pochodzi.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |