Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1057 wiadomości
2001-11-09 08:48:24 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Ha ha ha > A kiedy krotko po slubie jechalismy do Polski (dawne czasy) od Szczecina do > Gdanska pelno bylo tych barow kielbaskowych po poboczach. Co krok ROZEN i > ROZEN i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: prosze sobie obejrzec2001-11-09 08:54:57 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> >> mnie sie cus widzi, ze to ta pani bedzie potrzebowala recepty jak > >> tak dalej bedzie siedziala rozgogolona na takeij pogodzie... > > > >ale niektóre ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?2001-11-09 08:57:02 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > > >Odmawiam stanowczo. Waldek jest czyms wiecej niz BabelFish. Na !!! > > > >Efffcia ! > > a ja pisze ze jedynie??? Bron Boze > ja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mięso z zupy2001-11-09 08:59:59 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Jak gotuję zupy to później zostaje mi mięso (najczęściej jest to golonka > > indycza). > > To musi byc dziwnie maly kawalek miesa, kolano indyka. Ile zupy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: kandyzowanie cytryn2001-11-09 09:03:40 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Czy robiliście kiedys cos w tym rodzaju? > > Przymierzam się do tego tortu cytrynowego i chciałam go jakos tematycznie > > udekorowac, no i tak sobie wymyslilam, ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?2001-11-09 09:23:07 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Ja też się baaardzo niesmialo probuje podczepic pod liste przeklenstw > wielojezyczną....prosze na majla: d...@p...onet.pl > A przy okazji: jak ci sie podobala piosenka o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zrobic Tatara2001-11-09 09:26:45 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Polędwica wołowa to jest to mięsko... (bo dostępu do polędwicy z konia > zabitego podczas bitwy raczej nie masz). > Mięska się nie mieli tylko skrobie nożem w poprzek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zrobic Tatara2001-11-09 09:57:04 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
adiola wrote: > > > Takie surowe mięsko doprawiasz solą, pieprzem olejem i żółtkiem (surowym), > > dodajesz drobniutko pokrojoną cebulkę i dokładnie mieszasz... > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: naczynia do kucenki mikrofalowej...2001-11-09 10:03:25 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
"Joanna Duszczyńska" wrote: > > Czy warto kupować specjalne naczynia, czy po prostu, używać tych co się ma w > domku, a są szklane lub porcelanowe? > Co ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasto drożdżowe2001-11-09 10:05:05 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > mam małe pytanie: jak przechowyw ciasto drożdzowe, zeby było zjadalne > > jak najdłuzej ? > > W folii aluminiowej w lodówce. Ale staram się piec w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia