Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@o...pl>
Znaleziono: 136 wiadomości
2007-12-11 11:56:21 | Kyllyan inne posty tego autora
Krystyna Chiger pisze: > Kyllyan wrote: > >> w mojej kuchni majeranek to podstawa ;) do kazdego tłustego dania, >> również do bigosu. Ale w kazdej kapustnej potrawie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szkodliwość Zupek Chińskich2005-02-20 07:48:23 | Kyllyan inne posty tego autora
> Mam problem ... To idź do psychologa. "Żyj i daj żyć innym" [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szkodliwość Zupek Chińskich2005-02-20 07:50:57 | Kyllyan inne posty tego autora
sorry, nie podpisałem się -- pozdrawiam ;-) Sławomir Marusiński Gdańsk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
pieczywo żytnie?2005-03-22 12:33:25 | Kyllyan inne posty tego autora
Jest jakaś różnica w postępowaniu z mąką żytnią i pszenną? Piekłem chleb. Dałem 60% mąki żytniej i właśnie przed chwilą wyciągnąłem piękny zakalec ;-) -- Sławomir J ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczywo ?ytnie?2005-03-22 18:21:17 | Kyllyan inne posty tego autora
>Piekłeś z przepisu czy na oko? Z przepisu na chleb pszenny ;-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kiszenie żuru2005-04-14 10:56:52 | Kyllyan inne posty tego autora
Nie jest konieczna. Natomiast dobrze wiedzieć, że mąka żytnia zdecydowanie lepiej się kisi niż pszenna. Ja zawsze mam w lodówce kulę ukiszonego żytniego ciasta, które używam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kiszenie żuru2005-04-14 18:34:05 | Kyllyan inne posty tego autora
> A jak się kisi ciasto? > > wklejam przepis, który gdzieś znalazłem: Weź razową mąkę z żyta, mieloną na sposób tradycyjny (czyli bez wcześniejszego odłuszczania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak smażyc skórkę pomarańczową?2005-04-21 05:42:13 | Kyllyan inne posty tego autora
A ja nie smażę. Siekam drobno i przesypuję cukrem, dokładając skórki i cukier w miarę konsumpcji pomarańcz. Co jakiś czas pomieszam. I w takiej postaci dodaję do ciast. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak smażyc skórkę pomarańczową?2005-04-21 14:06:11 | Kyllyan inne posty tego autora
Świeżą skórkę > trzeba moczyć zmieniając wodę. Potem się ją gotuję, ja równiez kilka razy > zmieniam wodę i ona jeszcze później czymś pachnie?? -- Sławomir J ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryba po aryjsku ze smietaną,śledziem i truskawkami2005-05-17 08:54:12 | Kyllyan inne posty tego autora
Moja Babcia nieboszczka zawsze twierdziła, że śledź i ryba to zupełnie co innego, i do siebie nie pasują. Nigdy nie łączyła śledzia z rybą w jednej potrawie ;) Ale śledź z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia