Szukana fraza: Autor: "Beata" <b...@h...torun.pl>
Znaleziono: 58 wiadomości
2001-10-15 10:10:05 | Beata inne posty tego autora
dzem moze byc? jutro wklepie, bo (znowu) nie mam przy sobie:-) pozdrawiam Beata [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
paszteciki: przepis2001-10-26 10:49:08 | Beata inne posty tego autora
proporcje sa na TONE pasztecikow, ale i tak wszystkie znikaja w ciagu jednego dnia:-)))) polecam: pyszne, sprawdzone!:-))) CIASTO: 1 kg maki 3 kostki masla 1 szklanka mleka 5 zoltek 5 dkg ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kasza jaglana2001-10-26 13:11:41 | Beata inne posty tego autora
(...) > > mOJA BABCIA ROBILA KASZE JAGLANA ZE SLIWKAMI SUSZONYMI, O ILE PAMIETAM, SZLO > TAK: KASZA WYMIESZANA Z MASLEM I MLEKIEM (KASZA 1,MLEKO 2, MASLO JAKIE 2 LYZKI > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mieso gotowane2001-10-31 14:59:01 | Beata inne posty tego autora
..a moze paszteciki, albo pierogi..? pozdrawiam Beata :-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mieso gotowane2001-11-02 11:21:26 | Beata inne posty tego autora
podawalam niedawno przepis, ale powtorze. W przepisie jest karkowka, ale mysle, ze spokojnie mozna wykorzystac tez gotowana wolowine: CIASTO: 1 kg maki 3 kostki masla 1 szklanka mleka 5 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Maseczki -kulinarnie moze nie ale kuchennie jak najbardziej2001-11-05 13:27:50 | Beata inne posty tego autora
wlosy plukane wywarem z suchych lusek cebuli wzmnocnia sie i nabiora zlotego blasku. Kiedys to robilam - o wzmocnieniu nie moge wiele powiedziec, ale polysk faktycznie mialy ladniejszy:-)) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ruskie2001-11-05 13:34:17 | Beata inne posty tego autora
kolezanka ostatnio wrocila ze Lwowa i opowiadalam o przepysznych ruskich: w srodku tylko nadzienie z puree ziemniaczanego, posolone, a do pierogow podawano twarog z czosnkiem, mocno ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
salatkaTabbouleh z zielonej pietruszki?2001-11-08 12:23:50 | Beata inne posty tego autora
znalazlam w archiwum ciekawy przepis na ponizsza salatke. W skladzie jest "bulgur" - cus a'la gotowana, odsuszona i kruszona pszenica. Czy ktos robil moze ta salatke i wie gdzie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: salatkaTabbouleh z zielonej pietruszki?2001-11-08 13:16:40 | Beata inne posty tego autora
wow...dzieki:-)))) chyba zaraz polece do sklepu po kuskus:-)) pozdrawiam pietruszkowo Beata:-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zrobic Tatara2001-11-09 11:49:01 | Beata inne posty tego autora
..ja zawsze dodaje troszeczke sosu sojowego albo maggi, drobno posiekana cebulke, korniszonka, albo kapary (jak akurat mam)...mm~~~. pozdrawiam Beata:-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia