Szukana fraza: Autor: "Slavek Siegmund" <s...@s...com>
Znaleziono: 61 wiadomości
2001-08-24 12:46:49 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Cos mi sie widzi ze gdzies w przepisie brakuje wody ??? sam ocet bedzie nie zjadliwy w sliwkach. pozdrawiam, Slav "Dana" <d...@n...com.pl> wrote in message ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ceviche2001-08-27 13:27:52 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Aniu, Czarnuszka to czarnuszka Cumin to hinduska lub arabska przyprawa (nie cierpie jej) Cardamon to takie okragle ziarenka ktore napewno spotkalas wo ogorkach konserwowych. pozdrawiam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiszone ogorki2001-07-17 13:00:19 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Wydaje mi sie ze Twoj problem jest z dostaniem odpowiednich skladnikow - Australia. Moje pierwsze ogorki "emigranckie" robilem w ten sposob: Zlewa: 1 lyzka soli na litr wody ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto francuskie - jakie naprawde ?2001-07-17 13:06:54 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Chyba sekacz to troche inna technologia i ciasto. pozdrawiam, Slav Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message news:3B5325C4.42FED69D@west.net... > Ciasto francuskie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gołąbki2001-07-17 13:17:57 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Krysiu, Gdybys byla uprzejma ten przepisik, tylko nie pisz, ze to z ryzem. pozdrawiam, Slav Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ser zolty/ser domowy2001-07-18 20:58:09 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Juz czuje ten wspanialy "zapach", a tak nawiasem to ten ser jest topiony. pozdrawim, Slav "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czosnek + nieprzyjemny zapach2001-07-19 14:27:19 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Krysiu, Lapek nie trzeba blanszerowac a tak jak napisala Agata wystarczy kawalek cytryny lub kwasek cytrynowy lekko zwizony. pozdrawiam, Slav P.s. Jak pogoda w Angli, bo u nas lato ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przechowywanie pieczywa - odmrazanie2001-07-23 15:32:39 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Moja metoda na bulki jest dwu etapowa: 1. bulka do torebki typu zip-lok i na 15 sek. do mikrofali, robi sie wtedy bardzo podobna do kluski na parze. 2. wyjmuje z torebki i na min pod ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: piersi2001-07-25 14:33:28 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Oczywiscie, ze czas przy piersiach i rybach jest bardzo, bardzo wazny. Ostatnio jadlem u przyjaciol przepieczonego lososia - cos ohydnego. pozdrawiam, Slav "sadyl" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Owoce rózy pomarszczonej2001-07-30 12:56:05 | Slavek Siegmund inne posty tego autora
Robie wino z dzikiej rozy bardzo czesto. Najlepiej wychodzi z dodatkiem winogron. Co do czekania to pierwszych przymrozkow to Jader ma racje. Ja wstawiam owoce do zamrazalnika na dzien lub ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia