Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Slavek Siegmund" <s...@s...com>
Znaleziono: 61 wiadomości





Re: sliwki w occie

2001-08-24 12:46:49 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Cos mi sie widzi ze gdzies w przepisie brakuje wody ??? sam ocet bedzie nie zjadliwy w sliwkach. pozdrawiam, Slav "Dana" <d...@n...com.pl> wrote in message ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ceviche

2001-08-27 13:27:52 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Aniu, Czarnuszka to czarnuszka Cumin to hinduska lub arabska przyprawa (nie cierpie jej) Cardamon to takie okragle ziarenka ktore napewno spotkalas wo ogorkach konserwowych. pozdrawiam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kiszone ogorki

2001-07-17 13:00:19 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Wydaje mi sie ze Twoj problem jest z dostaniem odpowiednich skladnikow - Australia. Moje pierwsze ogorki "emigranckie" robilem w ten sposob: Zlewa: 1 lyzka soli na litr wody ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto francuskie - jakie naprawde ?

2001-07-17 13:06:54 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Chyba sekacz to troche inna technologia i ciasto. pozdrawiam, Slav Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message news:3B5325C4.42FED69D@west.net... > Ciasto francuskie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Gołąbki

2001-07-17 13:17:57 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Krysiu, Gdybys byla uprzejma ten przepisik, tylko nie pisz, ze to z ryzem. pozdrawiam, Slav Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ser zolty/ser domowy

2001-07-18 20:58:09 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Juz czuje ten wspanialy "zapach", a tak nawiasem to ten ser jest topiony. pozdrawim, Slav "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: czosnek + nieprzyjemny zapach

2001-07-19 14:27:19 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Krysiu, Lapek nie trzeba blanszerowac a tak jak napisala Agata wystarczy kawalek cytryny lub kwasek cytrynowy lekko zwizony. pozdrawiam, Slav P.s. Jak pogoda w Angli, bo u nas lato ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Przechowywanie pieczywa - odmrazanie

2001-07-23 15:32:39 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Moja metoda na bulki jest dwu etapowa: 1. bulka do torebki typu zip-lok i na 15 sek. do mikrofali, robi sie wtedy bardzo podobna do kluski na parze. 2. wyjmuje z torebki i na min pod ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: piersi

2001-07-25 14:33:28 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Oczywiscie, ze czas przy piersiach i rybach jest bardzo, bardzo wazny. Ostatnio jadlem u przyjaciol przepieczonego lososia - cos ohydnego. pozdrawiam, Slav "sadyl" ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Owoce rózy pomarszczonej

2001-07-30 12:56:05 | Slavek Siegmund inne posty tego autora

Robie wino z dzikiej rozy bardzo czesto. Najlepiej wychodzi z dodatkiem winogron. Co do czekania to pierwszych przymrozkow to Jader ma racje. Ja wstawiam owoce do zamrazalnika na dzien lub ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 7