Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2015-02-13 23:50:16 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >> Naukowego opracowania doczekała się teoria, która głosi, że źle >> czynią ci, którzy chcąc posadzić drzewo, robią w ziemi dziurę >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-22 15:40:30 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Kotlet panierowany, to ja podejrzewam, że w związku ze społecznym >> zapotrzebowaniem na kuchnię polską. > > Gdybyż to była kwestia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-22 17:40:08 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Vyprážaný syr, to kuchnia słowacka. On tam był od zawsze. Nic >> mi nie wiadomo, by beznadziejność należała do kanonu, ale to >> co mi tam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-22 19:35:37 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >> Tak właśnie w praktyce wygląda kulinarny patriotyzm i zamiłowanie do >> kuchni polskiej. Kanonicznym jest w niej kotlet w panierce. Co on ma >> w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gluten nie jest szkodliwy, poza celiakią?2015-02-24 19:20:48 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >>> Podobno alkohol pity z umiarem nie szkodzi w żadnych ilościach. >> Bardzo konkretnie ujęta wartość ADI. > Precyzja aptekarza. Nie każdy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Patriotyzm narodowy a kuchnia polska2015-03-01 14:48:16 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: > No to wyobraź sobie, że ja o sprawie prywatyzacji Lasów Państwowych > dowiedziałam się z publicznego radia, natomiast o programie "Rolnik > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z tym jajem?2015-04-16 12:03:43 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Moja ciocia zrobiła kiedyś "wermut" z ryżu i rodzynek, o ile dobrze >> pamiętam (rodzynki były na pewno, ale z tym ryżem mogłam coś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z tym jajem?2015-04-17 12:42:01 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Waldemar napisał: >>>> Na słodycz to ja akurat tolerancję mam dużą, taka np. chałwa sezamowa >>>> mi niestraszna. Ale lukrecja jest przy swej słodyczy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos z młodej kiszonej?2015-06-04 00:13:34 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> W wydaniu plenerowym, to będzie śląska maścipula. Albo "pieczone" -- >> tak bardziej z krakowska. > > Maścipula, jaka ładna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos z młodej kiszonej?2015-06-04 13:16:25 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Nazwa śliczna, a ja ją poznałem dość niedawno, wypróbowawszy wcześniej >> wiele z tego tysiąca sposobów. > > Ja także znałam desygnat, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia