Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Znaleziono: 1531 wiadomości
2015-08-26 16:19:02 | Stokrotka inne posty tego autora
Weź książkę kuharską , tam jest pszepis na rybę w jabłkah. Dokładnie zdaje się filety (czyli w praktyce mrozona ryba) właśnie w jabłkah. W tym stylu co opisujesz, wcale nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jabłka w syropie2015-08-27 11:20:46 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Dokładnie zdaje się filety (czyli w praktyce mrozona ryba) > > A przeczucie, że filet jest mrożonką, z której wzięłaś książki? > Właśnie z tej książki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jabłka w syropie2015-08-28 12:29:49 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Właśnie z tej książki, tam jest w tytule pszepisu wymienione >> zdaje się 3 lub cztery gatunki ryby mrozonej. > > Ryba mrożona w gatunku pierwszym, drugim i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wszechobecne alu.2015-09-09 09:10:37 | Stokrotka inne posty tego autora
>> ... aluminium przecież jest szkodliwe, > > W jaki sposób? W jakich dawkach? Skąd te informacje? Wszyscy wiedzą , że powoduje alchajmera. -- (tekst bez: ó, ch, rz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak upitrasić chleb żytni ?2015-09-09 09:13:07 | Stokrotka inne posty tego autora
Stare pszysłowie gada: "Nie z każdej mąki będzie chleb." -- (tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wszechobecne alu.2015-09-10 09:04:03 | Stokrotka inne posty tego autora
> Wiedz, że powody tej choroby nie są do końca znane i wielu > naukowców wiąże ją z zaburzeniami przyswajania cukrów przez > mózg (nazywa się to nawet "cukrzycą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wszechobecne alu.2015-09-10 18:47:33 | Stokrotka inne posty tego autora
Bardzo dużo aluminium mają też pewne popularne leki służace do zobojetniania kwasu w żołądku. -- (tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sushi i ryby świeże2015-09-11 09:43:35 | Stokrotka inne posty tego autora
> Ryzykował ktoś robić sushi z surowych ryb? Jeśli tak, to gdzie je zakupił? A jaka jest definicja suszi? Bo ja myslałam, że suszi to surowa ryba jakoś tam podana, często ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wszechobecne alu.2015-09-13 09:54:58 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Słowo Alzchajmer o nazwisko , ale słowo alzchajmer to nazwa horoby, więc >> zdaje się nie pszemyślałeś odpowiedzi. > > Nazwa choroby to: choroba Alzheimera ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: Co sądzicie o garnkach ze stali nierdz ewnej?2015-09-14 09:44:26 | Stokrotka inne posty tego autora
>...Kości > tukowe oddają smak z wnętrza tylko po rozrąbaniu. Nie prawda. Po rozrąbaniu szpik wypływa, i się w pewnym sensie marnuje. Ja lubię wyżerać szpik, i należy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia