Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia 2 x śledzie 2 x śledzie

Grupy

Szukaj w grupach

 

2 x śledzie

From: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: 2 x śledzie
Date: Tue, 02 Aug 2005 13:45:04 +0200
Message-ID: <1...@n...home.net.pl>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: home.pl my.webmail
X-Priority: 3
X-NNTP-Posting-Host: twr-prx.pzuzycie.pl
NNTP-Posting-Host: 212.85.112.62
X-Trace: news.home.net.pl 1122983105 212.85.112.62 (2 Aug 2005 13:45:05 +0200)
Organization: home.pl news server
Lines: 41
X-Authenticated-User: artnow.ld@home
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.icp.pl!nf1.ipartners.pl!ipa
rtners.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244906
Ukryj nagłówki

Śledź z cebulką w nowym obliczu.

Kroimy cebulkę w kostkę. Ilość sami dobieramy do własnych potrzeb.
Kosteczka powinna być drobniutka.
Do cebulki dosypujemy cukru, soli, pieprzu, octu winnego z białego wina,
majeranku.

Mieszamy i odstawiamy niech się maceruje.

Śledzika (ja użyłem Matiasów Lisnera na tacce w oliwie) wyjmujemu na duży
talerz, układamy na tym talerzu i smarujemy grubo musztardą - dobrze, żeby
to była musztarda o słodkim smaku. Bardzo dobrze się nadaje do tego celu
musztarda Roleski - Musztardy Świata - Polska Sarepska. Ważne, żęby
musztarda nie była kwaśna.
Tak przygotowanego śledzia odstawiamy na powiedzmy godzinkę. Jeśli mamy
dużo śledzia to po posmarowaniu pierwszej warstwy układamy na nią następną
warstwę.
Jak już odleżakuje swoje to kroimy go w dzwonka (Można tez pokroić przed
odleżakowaniem) i wrzucamy do cebulki. Zalewamy oliwką (ja wykorzystuje tą
co była na tacce)
Mieszamy, przekłądamy do odpowiedniego naczynia i odstawiamy na co najmniej
24 godziny.



Domowa sałatka Salsa.

Kupujemy sos słodko kwaśny w słoiczku i śledzia ala matias na tacce.
Śledzia kroimy w bardzo drobniutkie dzwonka. Tak około 1 cm. Mieszamy ze
sosem i odstawiamy na 24 godziny.





--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 4624321
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=artnow
_*_Ludzie dziela sie na tych, ktorzy robia backupy i na tych, ktorzy beda robili
backupy._*_

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?