Data: 2003-09-24 13:44:04
Temat: A ja się pochwalę, a co :))
Od: Izunia <i...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam :)
W niedzielę zrobiłam pierwszy raz pierś indyczą w zalewie. Bardzo się
martwiłam, czy wyjdzie mi dobra, bo nasłuchałam się, że mięso wychodzi
bardzo suche.
Zalewa składała się z: oleju, sosu sojowego, odrobiny słodkiej papryki,
odrobiny cuury, zgnecionych kilku ząbków czosnku. Mięso dokładnie
natarłam solą i pieprzem i włożyłam do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień obsmażyłam mięsko z obydwu stron na zalewie (ok 15
minutek), dodałam przesmażoną cebulkę, a następnie podlałam wodą i
dusiłam 1,5 godziny. Sosik zagęściłam mąką ziemniaczaną. Mięsko wyszło
pyszne, takie kruchutkie, wszyscy się nim zajadali. Do tego zrobiłam
czerwona kapustę i ugotowałam kluseczki.
Ojjjj, ale był obiadek, mniam :))
Pozdrawiam
Iza, w większości tylko czytająca grupę :)
|