« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-10-12 18:02:22
Temat: BIALA...... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-10-13 02:53:57
Temat: Re: BIALA...> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
>
>
Do końca życia nie zbierzesz tylu puszek.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-10-13 04:42:15
Temat: Re: BIALA...Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
OJP, co za debil.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-10-13 05:11:46
Temat: Re: BIALA...
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
biala tylko w postaci:
1. pieczona (z cebula, czosnkiem, gorczyca, tymiankiem, zielem angielskim,
pieprzem, jalowcm, listkiem bobnkowym i odrobina oliwy - ponakluwana w wielu
miejscach, pieczona od godziny do poltorej zaleznie od grubosci kielbasy)
2. z grilla (przyprawiana jak na grilla i ponacinana)
3. jako dodatek do zurku
Inych jakos nie lubie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-10-13 06:01:55
Temat: Re: BIALA...
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:4cb53f89$0$27036$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
>> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
>> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
>
> biala tylko w postaci:
> 1. pieczona (z cebula, czosnkiem, gorczyca, tymiankiem, zielem angielskim,
> pieprzem, jalowcm, listkiem bobnkowym i odrobina oliwy - ponakluwana w
> wielu miejscach, pieczona od godziny do poltorej zaleznie od grubosci
> kielbasy)
Wszystkie przyprawy już ma - nawet czubricę zieloną - pychotka. Parzona (80
gradusow, 20 min) - tylko na ruszt lub do rondla, ale "z ręki" też dobra!
> 2. z grilla (przyprawiana jak na grilla i ponacinana). Tradycja.
> 3. jako dodatek do zurku. Tradycja
Planuję nastepną paellę właśnie z białą kiełbasą. Resztki niedawnio robionej
wyjadam wylizując z rozkoszą talerz... :-)))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-10-13 09:06:16
Temat: Re: BIALA...Dnia Wed, 13 Oct 2010 07:11:46 +0200, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
>> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
>> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
>
> biala tylko w postaci:
> 1. pieczona (z cebula, czosnkiem, gorczyca, tymiankiem, zielem angielskim,
> pieprzem, jalowcm, listkiem bobnkowym i odrobina oliwy - ponakluwana w wielu
> miejscach, pieczona od godziny do poltorej zaleznie od grubosci kielbasy)
> 2. z grilla (przyprawiana jak na grilla i ponacinana)
> 3. jako dodatek do zurku
Dokładnie i tylko to!
> Inych jakos nie lubie :-)
Ja też :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-10-13 09:34:32
Temat: Re: BIALA..."Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4cb54b68$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
> Planuję nastepną paellę właśnie z białą kiełbasą. Resztki niedawnio
> robionej wyjadam wylizując z rozkoszą talerz... :-)))))
Qrde, im mniej zostało tym smaczniejsza. Takie są wszystkie moje
potrawy - nabierają smaku wraz z ubywaniem... :-))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-10-13 16:54:30
Temat: Re: BIALA...
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
----------------
Parzenie a potem studzenie białej kiełbasy jest z zbrodnią. Biała kiełbasa
może być zamrożona ale surowa ,gotowana i spożywana na gorąco z musztardą
lub chrzanem podprawianym śmietaną dopuszczam pieczenie w piekarniku i z
dodatkiem ćwikły Ma zalety w białym barszczu i żurku, ale wystudzona biała
to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
zimno. Zastanawiające.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-10-13 17:04:35
Temat: Re: BIALA...>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> > ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> ----------------
> Parzenie a potem studzenie białej kiełbasy jest z zbrodnią. Biała kiełbasa
> może być zamrożona ale surowa ,gotowana i spożywana na gorąco z musztardą
> lub chrzanem podprawianym śmietaną dopuszczam pieczenie w piekarniku i z
> dodatkiem ćwikły Ma zalety w białym barszczu i żurku, ale wystudzona biała
> to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
> zimno. Zastanawiające.
>
>
Koneser. Ujmij trochę bo masz z czego. On pisze co znalazł w necie i co chciałby
zjeść. Normalnie to on się odżywia zupą z kminku zalanego wodą. Opisywał
niedawno ze pyszne.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2010-10-14 14:59:54
Temat: Re: BIALA...Dnia Wed, 13 Oct 2010 18:54:30 +0200, andro napisał(a):
> wystudzona biała
> to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
> zimno. Zastanawiające.
Biala kiełbasa upieczona z cebulą i zastudzona w piramidce na półmisku
obłożona tą cebulą - toż to delicja!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |