Message-ID: <3...@s...pl>
Date: Wed, 17 Oct 2001 14:02:50 +0200
From: PatryCCCja <k...@s...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: BLYSKAWICZNA ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1003320004 inferno.mikrus.pw.edu.pl (17 Oct 2001 14:00:04
+0200)
Lines: 34
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:75223
Ukryj nagłówki
a moze macie czerwona soczewice i cierpicie na totalny brak czasu?
przedstawiam:
BLYSKAWICZNA ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=462
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: weganska
Kategoria: zupy
Skala trudnosci: *
Skladniki:
1 szklanka czerwonej soczewicy
1 cebula
2 zabki czosnku
5 pomidorów
sos sojowy
1 szklanki oliwy
przyprawy: gomasio, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie
Przepis:
pokrojona w kostke cebule zeszklic w garnku na oliwie, dodac wycisniety
czosnek i oplukana soczewice. smazyc przez 2 minuty mieszajac. pomidory
sparzyc, obrac ze skórki, pokroic w kostke i wrzucic do garnka. smazyc
przez 3 minuty i zalac 2 litrami wody. dodac sos sojowy i przyprawy.
gotowac do miekkosci soczewicy - ok. 20 minut. podawac ze swieza bazylia i
prazonym sezamem.
Nadeslal(a): kropka , dnia: 2000-08-30
pozdr. pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|