« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-04 15:12:26
Temat: Re: BigosBo gotuje go moj maz :))
Ania
Przemo P <p...@w...pl> wrote in message
news:90h103$p2p$1@news.tpi.pl...
> Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> mam pytanko:
> Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
> Pzdr
> Przemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-04 21:09:26
Temat: BigosWitam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
mam pytanko:
Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
Pzdr
Przemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-04 22:13:29
Temat: Re: BigosPrzemo P <p...@w...pl> wrote:
> Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> mam pytanko:
> Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
> Pzdr
> Przemo
Lata doswiadczenia i wyrobiony smak.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 07:43:37
Temat: Re: BigosPodobno najlepszy jest bigos uprzednio zamrozony i rozmrozony.
(tylko mnie za to nie zabijcie!)
Ela
Przemo P <p...@w...pl> wrote in message
news:90h103$p2p$1@news.tpi.pl...
> Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> mam pytanko:
> Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
> Pzdr
> Przemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 07:51:56
Temat: Re: Bigos> Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> mam pytanko:
> Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
Proporcje skladników
( u mnie np. kilo wolowiny, kilo karkówki wieprzowej, pól kilo boczku
swierzego i pól kilo wedzonego, a do tego ok 2,5 - 3 kilo kapusty kiszona :
slodka w proporcjach ok 60:40 )
, rodzaje dodatków, dlugosc "duszenia" no i zgodze sie z Ela, ze chyba
odmrazany sakuje lepiej :)
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 08:46:40
Temat: Re: Bigos
Wladyslaw Los wrote:
>
> > Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
> Lata doswiadczenia i wyrobiony smak.
no i cierpliwość :)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 10:13:13
Temat: Re: BigosUzytkownik "Przemo P" <p...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:90h103$p2p$1@news.tpi.pl...
> Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> mam pytanko:
> Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
Jak sie o nim zapomni i sie przypali.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 10:53:19
Temat: Re: Bigos
Jader wrote in message
>
>Jak sie o nim zapomni i sie przypali.
>
Otoz to.... A wczesniej podleje w trakcie gotowania czerwonym winem
(patent mojej Mamy).
Jeszcze taki przypalony (oczywiscie w czystym garnku) co to sie go
wystawilo na balkon (bo w lodowce sie nie miescil) i on tam sobie
zamarzl, a potem sie go odgrzalo.
Tylko teraz gdzie znalezc balkon z mrozem? Na Alasce?
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 12:03:05
Temat: Re: Bigos
"Magdalena W." wrote:
> >Jak sie o nim zapomni i sie przypali.
> >
> Otoz to.... A wczesniej podleje w trakcie gotowania czerwonym winem
> (patent mojej Mamy).
Mój patent: robię bigos z karmelem
> Jeszcze taki przypalony (oczywiscie w czystym garnku) co to sie go
> wystawilo na balkon (bo w lodowce sie nie miescil) i on tam sobie
> zamarzl, a potem sie go odgrzalo.
> Tylko teraz gdzie znalezc balkon z mrozem? Na Alasce?
przepakuj do worków foliowych i do zamrażalnika.
Robiłem bigos 2 tygodnie temu - część zapasteryzowana w słoikach a
reszta się studzi w zamrażalniku
Niestety - kapuchę kupiłem w warzywniaku z beczki a nie jak zwykle w
słoikach i bigos nie jest taki jak powinien (to znaczy - tylko ja o tym
wiem, wszystkim innym smakuje :)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 12:37:23
Temat: Re: Bigos
> Przemo P <p...@w...pl> wrote in message
> news:90h103$p2p$1@news.tpi.pl...
> > Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> > mam pytanko:
> > Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
> > Pzdr
> > Przemo
Widoczne w garnku dno !
tomek w
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |