« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-04 10:16:04
Temat: co z żołądków?
Witam
Co dobrego(i w jaki sposób) można przyżądzić z żołądków drobiowych ?
Zapewne można to samo co z wołowych(mam na mysli flaki), ale czy istnieją jakies inne
mozliwosci.
Za wszelkie sugestie z góry dziekuję.
Pozdro
--
*Arkadiusz Szyc*
p...@r...mif.pg.gda.pl
ICQ#98073741
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-04 10:29:26
Temat: Re: co z żołądków?Czasami robie gulasz z zoladkow. Podsmazam posolone zoladki z cebulka,
zalewam woda, dokladam ew. warzywa i zaciagam maka - bardzo dobre.
Ela
Arkadiusz Szyc <p...@r...mif.pg.gda.pl> wrote in message
news:90fqt4$elo$1@sunrise.pg.gda.pl...
>
> Witam
>
> Co dobrego(i w jaki sposób) można przyżądzić z żołądków drobiowych ?
> Zapewne można to samo co z wołowych(mam na mysli flaki), ale czy istnieją
jakies inne mozliwosci.
> Za wszelkie sugestie z góry dziekuję.
> Pozdro
> --
> *Arkadiusz Szyc*
> p...@r...mif.pg.gda.pl
> ICQ#98073741
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-04 10:32:18
Temat: Re: co z żołądków?
Arkadiusz Szyc wrote:
>
> Witam
>
> Co dobrego(i w jaki sposób) można przyżšdzić z żołšdków drobiowych ?
pisałem o żołądkach jakiś czas temu.
Przepis pochodzi w ogólnych zarysach od Ostrego:
żolądki czyścisz i dusisz az zaczną sie robić miękkie.
Doprawiasz: sól, trochę pieprzu, dużo curry. ja lubię jeszcze z
czosnkiem
zaciągasz: śmietana (lub kefir) + mąka (ja daję ziemniaczaną)
Jeśli za mało kolorowe dosypujesz szafranu (wersja na koniec miesiąca:
kurkumy:))
smakowo: jakbyś w restauracji w centrum Delhi zamówił ozory po polsku
:)))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-04 10:52:27
Temat: Re: co z żołądków?
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał...
> pisałem o żołądkach jakiś czas temu.
> Przepis pochodzi w ogólnych zarysach od Ostrego:
> żolądki czyścisz i dusisz az zaczną sie robić miękkie.
> Doprawiasz: sól, trochę pieprzu, dużo curry. ja lubię jeszcze z
> czosnkiem
> zaciągasz: śmietana (lub kefir) + mąka (ja daję ziemniaczaną)
> Jeśli za mało kolorowe dosypujesz szafranu (wersja na koniec miesiąca:
> kurkumy:))
Robię prawie tak samo...
Czyszczę, obsmażam, dodaję cebulki (dużo) duszę aż będą mięciusieńkie (to
jest około 2, nawet trzy godziny) przyprawiam solą, pieprzem, listkiem,
zielem angielskim, gałką i imbirem. Zabielam śmietaną z mąką...
No i jest jeszcze druga wersja... Gotuję, kroję na flaczki i doprawiam jak
flaki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-04 12:22:43
Temat: Re: co z żołądków?
Arkadiusz Szyc napisał(a):
> Witam
>
> Co dobrego(i w jaki sposób) można przyżądzić z żołądków drobiowych ?
> Zapewne można to samo co z wołowych(mam na mysli flaki), ale czy istnieją jakies
inne mozliwosci.
> Za wszelkie sugestie z góry dziekuję.
> Pozdro
> --
> *Arkadiusz Szyc*
> p...@r...mif.pg.gda.pl
> ICQ#98073741
A ja uwielbiam je na zimno w galacie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-04 13:19:44
Temat: Re: co z żołądków?maltanb napisal:
> > Co dobrego(i w jaki sposób) można przyżšdzić z żołšdków drobiowych ?
Krupnik z żołądkami. Z sercami tez jest dobry.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-05 22:05:43
Temat: Re: co z żołądków?Krystyna Chiger wystukała w wiadomości
<3...@m...ci.uw.edu.pl>:
> Krupnik z żołądkami. Z sercami tez jest dobry.
A najlepiej z jednym i drugim... :)
Jo'Asia, pożeraczka podrobów.
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://esensja.art.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Mój stosunek do Dulskiej jest odrażający.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |