Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nas
k.org.pl!news.germany.com!newsfeed.utanet.at!newsfeed01.chello.at!newsfeed02.ch
ello.at!news.chello.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Sat, 22 Jul 2006 19:04:01 +0200
Subject: Blendery, lód, orzechy itp...
From: Maciek <b...@h...com>
Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=iso-8859-2
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <op.tc3oczvzllr0xr@macberger>
User-Agent: Opera Mail/9.01 (Win32)
X-Complaints-To: a...@c...pl
Organization: chello.pl
Lines: 25
NNTP-Posting-Host: 62.179.18.2 (62.179.18.2)
NNTP-Posting-Date: Sat, 22 Jul 2006 19:04:05 +0200
X-Trace: d460444c25a859b16b7a703549
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:273832
Ukryj nagłówki
Witam!
Zastanawiam się nad wyborem blendera, koniecznie z funkcją kruszenia lodu.
Z niedrogich znalazłem:
MPM BL 747: http://www.rtvagd.sklep.pl/mpm/bl_747_6814.php5 (da się
znaleźć za 129+20zl)
AEG M 2600: http://ewabymail.pl/product_info.php/products_id/131
26 (189zl)
(tu jest bogatszy opis:
http://www.allegro.pl/item116842497_blender_aeg_m_26
00_robot_kuchenny_tanio_.html)
Zaintrygowała mnie w opisie tego pierwszego wzmianka o rozdrabnianiu
orzechów. Nie znam się na tym, ale czy do tego potrzebne są jakieś
specjalne nożyki, kształt misy, czy po prostu w każdym blenderze się da, a
to tylko taki 'chłyt reklamowy'?
Z tego co się domyślam - do kruszenia lodu potrzebna jest twardsza misa?
Czy coś jeszcze?
Czy z pokrótkich opisów na tych stronach, możecie stwierdzić jakie będą
różnice w używalności - co będę mógł zrobić w jednym, a czego nie w drugim?
I w ogóle - który radzicie? :)
Pozdrawiam
Maciek
|