Data: 2006-07-22 17:04:01
Temat: Blendery, lód, orzechy itp...
Od: Maciek <b...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Zastanawiam się nad wyborem blendera, koniecznie z funkcją kruszenia lodu.
Z niedrogich znalazłem:
MPM BL 747: http://www.rtvagd.sklep.pl/mpm/bl_747_6814.php5 (da się
znaleźć za 129+20zl)
AEG M 2600: http://ewabymail.pl/product_info.php/products_id/131
26 (189zl)
(tu jest bogatszy opis:
http://www.allegro.pl/item116842497_blender_aeg_m_26
00_robot_kuchenny_tanio_.html)
Zaintrygowała mnie w opisie tego pierwszego wzmianka o rozdrabnianiu
orzechów. Nie znam się na tym, ale czy do tego potrzebne są jakieś
specjalne nożyki, kształt misy, czy po prostu w każdym blenderze się da, a
to tylko taki 'chłyt reklamowy'?
Z tego co się domyślam - do kruszenia lodu potrzebna jest twardsza misa?
Czy coś jeszcze?
Czy z pokrótkich opisów na tych stronach, możecie stwierdzić jakie będą
różnice w używalności - co będę mógł zrobić w jednym, a czego nie w drugim?
I w ogóle - który radzicie? :)
Pozdrawiam
Maciek
|