Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin.stu.neva.ru!news.imp.ch!newsfeed.tiscali.ch!npeer.de.kp
n-eurorings.net!npeer-ng0.de.kpn-eurorings.net!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01
.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-
for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Błyskawiczna pyszność na śniadanko.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
Date: Fri, 2 Nov 2012 02:08:29 +0100
Message-ID: <1usz8fxp8nzkb.1sdig389c6fct$.dlg@40tude.net>
Lines: 34
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 178.42.48.136
X-Trace: 1351818520 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1222 178.42.48.136:49623
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349406
Ukryj nagłówki
Oswajam mikrofalówkę.
Porcja na 1 osobę:
1 łyżeczka masła
2 jajka
3 małe cząstki pomidora bez skórki
1 trójkącik serka topionego lub innego łatwotopliwego
2 łyżeczki grubo krojonego szczypioru od dymki
2 łyżeczki gęstej kwaśnej śmietany
ostra papryka lub (lepiej) harissa - szczypta, do posypania
Miseczkę porcelanową (lub kokilkę) wysmarować obficie masłem, wlać
rozmącone niezbyt starannie jajka (ot, parę machnięć widelcem), posolić.
Wrzucić pomidory, pokrojony w 3-4 kawałki serek, posypać harissą i
szczypiorem.
Wstawić do mikrofali (POD SPECJALNĄ POKRYWĘ do mikrofali, żeby para
działała na jaja od góry, nie pozwalając na wyschnięcie) na najwyższą moc
na niecałą minutę, zacząć od pół minuty.
Gotowe.
Uwaga, rośnie.
Podawać z grzanką z bułki.
Takie śniadanko jest ekspresowe, nie jest smażeniną a syci, pięknie wygląda
i jak smakuje! - niby takie nic, a tu proszę, rodzinka rano pochłonęła, a i
wieczorem, na kolację, się upominała i musiałam przyrządzić łasuchom
śniadanie na kolację :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|