| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-03 21:50:12
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..?"Jerzy" <0...@m...pl> a écrit dans le message news:
a5u2qr$65q$...@s...icm.edu.pl...
> > Zgadzam sie, ale pozwole sobie zauwazyc, ze nowy Jerzy ma zupelnie inny
> > styl... co moze ulatwic identyfikacje : -)
> A po ciemaku tesz???
> pozdr. Jesz
>
>
Uderz w stol...
Ef.
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-03 21:55:06
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..?
Użytkownik "Kasia" <k...@r...net.eu.org> napisał w wiadomości
news:a5rjc5$f8c$1@news.onet.pl...
> ....zostalam obdarowana spora iloscia tego miesa ale nie wiem co z niego
> zrobic. Moze ktos ma cos sprawdzonego- smaczniutkiego i podzieli sie ze
mna?
Cielecina po hiszpansku:
Zrobic normalne kotlety w jakju i bulce.
Na patelnie wlac 1/2 szkalnki oleju, 2 zabki czosnku, drobno pokrojona
cebule, obsmazyc, dodac peczek posiekanej natki i kieliszek bialego wina,
Wlozyc do tego miesko i dusic az bedzie malo sosu. A i dodac jeszcze do
tegotroche wody lyzki wody.
--
Catalina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:12:06
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..? OT
----- Original Message -----
From: "Jerzy" <0...@m...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, March 03, 2002 10:05 PM
Subject: Re: Co dobrego z cieleciny..?
> > Zgadzam sie, ale pozwole sobie zauwazyc, ze nowy Jerzy ma zupelnie inny
> > styl... co moze ulatwic identyfikacje : -)
> A po ciemaku tesz???
> pozdr. Jesz
po ciemaku to kompy nie chodza, Jerzy - to i tak psu na bude ta
identyfikacja
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:14:35
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..?
Użytkownik "Kasia" <k...@r...net.eu.org> napisał w wiadomości
news:a5rjc5$f8c$1@news.onet.pl...
> ....zostalam obdarowana spora iloscia tego miesa ale nie wiem co z niego
> zrobic. Moze ktos ma cos sprawdzonego- smaczniutkiego i podzieli sie ze
mna?
> Pozdrawiam Kasia
Byl taki okres w moi zyciu ze jedynym dostepnym miesem byla
cielecina,robilam z niej wszystko. Z szynki roladki, sznycle, mielone ,
pieczen.
Pieczen;
Ladny kawalek z szynki obwiazac. Cebule pokroic drobno, boczek surowy- na
okolo 1kg miesa-
2 plastry pokroic w drobniutka kostke. W brytfanie rozpuscic tak ok lyzki
masla. odrobine podsmazyc cebule,dodac boczek, zrumienic. Ulozyc na tym
mieso,posypac wiorkami masla.
Piec pod przykryciem w tem troche ponad 200C.W czsie pieczenia mieso
obracac, posypujac za pierwszym razem sola i pieprzem, potem juz tylko
ppieprzem.Ja za pierwszym razem uzywam czarnego pieprzu a potem zielonego i
czewonego utluczonego w mozdzierzu.Jak widze ze za malo sosu dodaje odrobine
wody i masla.Mozna podawac na cieplo, nallepiej z pieczonymi ziemniaczkami,
na zimno tez bardzo dobra.
Pozdrawiam Ramzes-a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:37:13
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..? OT
----- Original Message -----
From: "Jerzy" <0...@m...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, March 03, 2002 11:39 PM
Subject: Re: Co dobrego z cieleciny..? OT
> > po ciemaku to kompy nie chodza, Jerzy - to i tak psu na bude ta
> > identyfikacja
> Kogo jak kogo ale Ciebie o to nie podejrzewałem, bez "prondu" byś mnie nie
> rozpoznała?
> ;-)))
> pozdr. Jerzy
>
Ciebie pewnie tak, ale Twoich postow "bez prondu" nawet bym przeczytac nie
mogla ;-P Poza tym Jerzy, mam nadzieje, ze Twoja zona juz rzeczywiscie spi,
bo Smok cos na mnie podejrzliwie ostatnio spoglada - jeszcze sie na grupe
zapisze i dopiero klops bedzie ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:39:56
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..? OT> po ciemaku to kompy nie chodza, Jerzy - to i tak psu na bude ta
> identyfikacja
Kogo jak kogo ale Ciebie o to nie podejrzewałem, bez "prondu" byś mnie nie
rozpoznała?
;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:48:50
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..? OT
>>
>Ciebie pewnie tak, ale Twoich postow "bez prondu" nawet bym przeczytac nie
>mogla ;-P Poza tym Jerzy, mam nadzieje, ze Twoja zona juz rzeczywiscie spi,
>bo Smok cos na mnie podejrzliwie ostatnio spoglada - jeszcze sie na grupe
>zapisze i dopiero klops bedzie ;-)
>Herbatka
Proponuje Wam zmiane wygladu, maskowanie sie, zmiane ksywy
internetwoej, sztuczne wasy/okulary/nos/bwri combo, duzy
prochowiec z podniesionym kolnierzem i tyle..wtedy ani zona ani
Smok w ogole nic a nic, a ja za mala odplata tez bede siedziec
cihutko. jak myszka.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 23:13:08
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..? OT> Proponuje Wam zmiane wygladu, maskowanie sie, zmiane ksywy
> internetwoej, sztuczne wasy/okulary/nos/bwri combo, duzy
> prochowiec z podniesionym kolnierzem i tyle..wtedy ani zona ani
> Smok w ogole nic a nic, a ja za mala odplata tez bede siedziec
> cihutko. jak myszka.
W pierwszym odruch chcialem powiedziec:
" poczekaj no ty ruda [...]" ale uswiadomilem sobie, ze ty wlasnie taka
jestes.
;-(((
pozdr. nadzwyczaj serdecznie Jerzy ;-)
PS
A my z H., nie mamy nic do ukrycia.
Jestesmy nadzwyczaj "wirtualni" i reprezentacyjni.
;-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-04 02:27:12
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..? OTKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>Proponuje Wam zmiane wygladu, maskowanie sie, zmiane ksywy
>internetwoej, sztuczne wasy/okulary/nos/bwri combo, duzy
>prochowiec z podniesionym kolnierzem i tyle..wtedy ani zona ani
>Smok w ogole nic a nic, a ja za mala odplata tez bede siedziec
>cihutko. jak myszka.
>
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana
Skad masz moje zdjecie???
Ile chcesz...........
;-))))
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-04 07:21:43
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..?
Użytkownik "Kasia" <k...@r...net.eu.org> napisał w wiadomości
news:a5rjc5$f8c$1@news.onet.pl...
> ....zostalam obdarowana spora iloscia tego miesa ale nie wiem co
z niego
> zrobic. Moze ktos ma cos sprawdzonego- smaczniutkiego i podzieli
sie ze mna?
> Pozdrawiam Kasia
>
> Cielęcina 'a la łosoś w w sosie tuńczykowym:
1,5kg kulki cielęcej, 1 szkl. octu, 4-5 goździków, 6-8 ziaren
ziela angielskiego, 3 liścia laurowe, 5 łyżek vegety.
Do 6 szklanek gorącej wody dodajemy przyprawy i ocet, cielęcinę
nacinamy do połwy w poprzek włókien (będzie wyglądać jak łosoś),
zanurzamy we wrzątku i gotujemy 40-50 minut.
Sos tuńczykowy:
2 puszki tuńczyka w oleju, 2 cebule, łyżka masła, szklanka
śmietany,
2 łyżeczki białego pieprzu i sól.
Poszatkowaną drobno cebulę obsmażamy na maśle z olejem od
tuńczyków, dodajemy tuńczyka dusimy 20 min i dodajemy śmietanę
pieprz i sól.
Najlepiej podajesię to z makaronem farfelle(kokardki) oraz sałatą
z sosem winegrette.
pozdr.Alex
Aha, mięso bez sosu można serwować na zimno do chleba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |