Data: 2005-04-18 09:58:20
Temat: Co wczoraj zrobiłem?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Szukałem po sieci takiego przepisu jaki mi po głowie chodził, nie znalazłem
dokładnie takiego, i postanowiłem zaryzykować. Wyszło dobre, ale chciałbym
się spytać, do czego to jest najbardziej podobne (coś węgierskiego), i jaką
książkę o kuchni węgierskiej byście polecali (np. czy może być ta
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48491027 ).
Podsmażyłem cebulę z czerwoną papryką, dodałem do tego trochę papryki w
proszku (słodkiej i ostrej), dodałem obsmażone pokrojone w kostkę mięso,
zalałem Egri Bikaver, dusiłem ponad godzinę, a na końcu dodałem koncentratu
pomidorowego. Wyszło dobre, i chciałbym iść tym tropem :-)
P.S. Jak przystało na lamera dodałem ziół prowansalskich.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|