Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Danie właśnie skonsumowane i tylko wspomnienia...
Date: Wed, 22 May 2002 17:57:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: aad169.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1022083059 19277 217.97.83.169 (22 May 2002 15:57:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 22 May 2002 15:57:39 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en-gb
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-GB; rv:0.9.4) Gecko/20011128
Netscape6/6.2.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:109295
Ukryj nagłówki
którymi leniwie ale z przyjemnością dzielę się z wami :-))
możecie to potraktować jako P majowy ad 2002 (bo nie pamiętam, żeby kiedyś
wcześnie tak wiele naszych jarzyn było)
Danie drugie plus deser,jako że na codzień nikt nie pozwala sobie na drzemkę
poobiednią, a chyba byłaby konieczna, gdyby dorzucić zupę.
Danie
polędwiczki wieprzowe w klasycznej panierce na smalcu smażone :-)
Ziemniaki już są polskie a ich smak ....aaachhh (niech się ze wstydu schowają
wszystkie ziemniaki świata!), na dogotowaniu odrobina masła
kalafior z wody polany masełkiem + bułka
sałat lodowa z sosem vinegrait
ogórki małosolne ile chcieć
duuużo koperku
Wszystko podane natychmiast, bo jeśli danie jest na ciepło to musi być gorące
a teraz pewnie jesteście ciekawi co na deser?
truskawki ze śmietaną i cukrem, herbata dla tych co lubią, też na przekór
pogodzie gorąca, moja ukochana i przy okazji wnoszę gorący apel - spróbujcie
herbaty firmy ahmad - breakfest - mam wrażenie, że to jedna z lepszych w tej
chwili na rynku.
a teraz mój organizm potrzebuje chwili spokoju, dlatego powolutku piszę do was
ten list o daniu drugim, które właśnie pochłonęliśmy...jeśli jesteście ciekawi
co to było zapraszam na góre listu
mam nadzieję, że wam też smakowało to czytanie
zaczyna się najmilsza pora roku na jedzonko i tak aż do jesieni...
a zimą zaczyna się najmilsza pora na zupełnie inne rzeczy
czy to nie jest piękne?
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|