Data: 2001-11-23 12:23:46
Temat: Dla Mechci krem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
juz gadalam o tym creme patiserie i gadalam (glownie w Cafe, ale
niech to nie odstrasza INNYCH, hehehe)
1/2 l mleka - zagotowac ze szczypta soli.
4 jaja bic z 150g cukru + 2 opak. cukru wanil. ** , az zbieleja i
beda puszyste.
Dodac 30dkg maki, wymieszac, powoli wlac wrzace mleko, przelac do
gara, gotowac na malym ogniu mieszajac non stop drewniana lyzka
az bedzie geste.
w dawnych czasach robilam naopeonki i ten krem swietnie pasuje.
ronwiez do ptysiow Obryzganych rozpuszczona czekolada. , ktore
tez namietnie robilam. w Nigerii. jak rowniez do podobnie
traktowanych bez. nie lubie smietany bitej wiec mito nadzienie
pasuje.
a najbardziej to lubie ten krem wyjadac z gara....
** mozna zamienic paczuszki cukru waniliowego na ekwaiwalent
domowego wyrobu.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|