« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-27 05:37:06
Temat: FRYTYpowiedzcie mi 1 rzecz, moj ojciec robil fryty z ziemniarow, ale smarzyl
je w 2 garach z olejem. Mniemam ze byla w nich rozna temperatura. Jak to
jest?? i po co?
kleju
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-27 06:49:25
Temat: Re: FRYTYIn article <dc76f9$7p6$1@news.onet.pl>,
"k...@f...onet.pl" <k...@f...onet.pl> wrote:
> powiedzcie mi 1 rzecz, moj ojciec robil fryty z ziemniarow, ale smarzyl
> je w 2 garach z olejem. Mniemam ze byla w nich rozna temperatura.
Owszem, najpierw mniejsza, potem większa.
> Jak to
> jest?? i po co?
Znajdziesz to w każdym przepisie na frytki.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-27 08:03:57
Temat: Re: FRYTYfrytki są wtedy bardziej chrupiące i mniej nasiąkają tłuszczem
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-6B163E.08492527072005@news.gazeta.pl...
> In article <dc76f9$7p6$1@news.onet.pl>,
> "k...@f...onet.pl" <k...@f...onet.pl> wrote:
>
> > powiedzcie mi 1 rzecz, moj ojciec robil fryty z ziemniarow, ale smarzyl
> > je w 2 garach z olejem. Mniemam ze byla w nich rozna temperatura.
>
> Owszem, najpierw mniejsza, potem większa.
>
> > Jak to
> > jest?? i po co?
>
> Znajdziesz to w każdym przepisie na frytki.
>
> Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-27 15:49:15
Temat: Re: FRYTYWed, 27 Jul 2005 07:37:06 +0200 jednostka biologiczna o nazwie
"k...@f...onet.pl" <k...@f...onet.pl> wyslala do portu 119
jednego z serwerow news nastepujace dane:
>powiedzcie mi 1 rzecz, moj ojciec robil fryty z ziemniarow, ale smarzyl
>je w 2 garach z olejem. Mniemam ze byla w nich rozna temperatura. Jak to
>jest?? i po co?
A nie wiem, IMO (a frytki to jedna moich ulubionych potraw)
najważniejsze jest aby wszystkie frytki pływały podczas smażenia w
oleju. Jeżeli w garnku jest zbyt ciasno to zaczynają się kłopoty.
Ważne też aby wrzucić frytki nie za wcześnie. Olej musi być dobrze
rozgrzany.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-27 21:03:41
Temat: Re: FRYTY z KFC i McDWladyslaw Los napisał(a):
> In article <dc76f9$7p6$1@news.onet.pl>,
> "k...@f...onet.pl" <k...@f...onet.pl> wrote:
>
>
>>powiedzcie mi 1 rzecz, moj ojciec robil fryty z ziemniarow, ale smarzyl
>>je w 2 garach z olejem. Mniemam ze byla w nich rozna temperatura.
>
>
> Owszem, najpierw mniejsza, potem większa.
>
>
>>Jak to
>>jest?? i po co?
>
>
> Znajdziesz to w każdym przepisie na frytki.
A gdzie ten przepis na te chrupiące frytki takie jak z [...]
;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-07-31 21:48:10
Temat: Re: FRYTY> frytki są wtedy bardziej chrupiące i mniej nasiąkają tłuszczem
To fakt. Jednak glownie chodzi o to zeby frytki byly w srodku miekkie, a na
zewnatrz chrupiace i brazowe. Jak wrzucisz je do wysokiej temp to jak beda w
srodku juz miekkie to na zewnatrz blade. A jak doprowadzisz je w tej temp do
brazu do beda suche w srodku. Jest to pracochlonne ale WARTO
Zajad
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |