From: "maf" <m...@a...alpha.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Garnki
Date: Thu, 29 Nov 2001 18:35:32 +0100
Lines: 18
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: pa146.smochowice.sdi.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pa146.smochowice.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3c067231$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1007055409 pa146.smochowice.sdi.tpnet.pl (29 Nov 2001 18:36:49
+0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84736
Ukryj nagłówki
Witam
Czytalem watek "smazenie gotowanie" i nasunelo mi sie pytanie, czy jakosc i
zdrowotnosc potraw zalezy takze od tego w jakich naczyniach je
przygotowujemy. Chcialbym zaznaczyc, ze tak sie zdarzylo ze ja rzadze w
kuchni. Nie jestem nowy na grupie, rok temu podawalem juz swoje przepisy.
Wracajac do tematu, mialem zestaw garow, patelnie tzw rybna kupiona od
cygana na ktorej przygotowywalem tylko ryby, patelnie do nalesnikow i
plackow, brytfanke w ktorej dusilem - smazylem sztuki miesa. Dokladnie rok
temu wszystko sie zmienilo. Na prezentacji znanej firmy na litere Z
skompletowalem sobie zestaw 5 garow i 2 super patelnie. Cale gotowanie sie
zmienilo. Napewno macie jakies doswiadczenia. Czy w tych garach jest
zdrowiej. Jedno moge powiedziec, moja tesciowa bez obaw zje bigos, ktorego
nigdy nie mogla jesc, olej sie nie przypala. Zdarza mi sie, ze przeprosze
swoja stara brytfanke aby poczuc smak troche przypalonego miesa.
Pozdrawiam grupe
MarekF
|