Data: 2001-11-10 17:09:26
Temat: Gira kminkowa
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Obiecany przepis na kwas kminkowy. Przepis jest calkowicie nie wyprobowany,
wiec bardzo prosze o krotkie sprawozdanie ;o)
300gr kminku
800gr cukru
40gr drozdzy
10 litrow wody
Kminek umyc, zalac zimna woda i pogotowac ok. 30 min. Przecedzic. Wsypac
cukier. Gdy juz wystygnie dodac roztarte z cukrem i drozdze. Kwas trzymac
1-2 dni w cieplym miejscu, potem rozlac do butelek, dobrze zakorkowac i na
2-3 dni do jakiegos chlodnego pomieszczenia.
Ciekawa jestem, jak bedzie smakowalo...
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
|