« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-31 04:24:48
Temat: Grzybki marynowane1 kg grzybów
2 dkg soli
1 litr wody do obgotowania grzybów i dkg cebuli
Zalewa
1 1/4 szklanki wody
1 1/4 szklanki octu 10%
5 dkg cukru
1 dkg soli
pieprz, ziele angilskie, liść laurowy razem ok.1/2 dkg
Marynować możemy borowiki, rydze, maślaki, kozaki i gąski.
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać i wrzycić na wrzącą wodę z dodatkiem
soli i cebuli- gotować aż grzyby będą miękkie.
Grzyby wyjąć z wody odsączyć, odrzucić cebulę.
Grzyby włożyć do słoików i ostudzić.
Zagotowaną zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.
Słoiki zakręcamy.
Pasteryzujemy ok. 20 min.
******************************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |