Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzybki marynowane

Grupy

Szukaj w grupach

 

Grzybki marynowane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-31 04:24:48

Temat: Grzybki marynowane
Od: "Tomek" <c...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

1 kg grzybów
2 dkg soli
1 litr wody do obgotowania grzybów i dkg cebuli

Zalewa
1 1/4 szklanki wody
1 1/4 szklanki octu 10%
5 dkg cukru
1 dkg soli
pieprz, ziele angilskie, liść laurowy razem ok.1/2 dkg

Marynować możemy borowiki, rydze, maślaki, kozaki i gąski.
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać i wrzycić na wrzącą wodę z dodatkiem
soli i cebuli- gotować aż grzyby będą miękkie.
Grzyby wyjąć z wody odsączyć, odrzucić cebulę.
Grzyby włożyć do słoików i ostudzić.
Zagotowaną zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.
Słoiki zakręcamy.
Pasteryzujemy ok. 20 min.
******************************


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

galeria grupy cd.
Ocet balsamiczny.
Mufinki- pomocy!!!!
Letnie dania z makaronem
Jade do domu!!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »