« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-21 07:19:05
Temat: KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z BIAŁYM SEREM [P]Witam wszystkich grupowiczów. Wczoraj zrobiłam to kaszę zapiekaną z białym
serem. Nie jest to mój przepis, lecz ściągnięty ze stronki
http://www.wegekucharz.host.sk/ Jest tam naprawdę pełno pysznych dań.
Jednak zmodyfikowałam nieco ten przepis. A oto on:
KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z BIAŁYM SEREM
Składniki:
szklanka kaszy gryczanej,
20 dag białego sera,
1 jajko,
cebula
20 dag pieczarek
sól, pieprz,
natka pietruszki
Wykonanie:
Cebule pokroić i zeszklić na maśle. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce,
odparować na patelni. Kaszę gryczaną opłukać, ugotować, przekręcić razem z
serem, cebulą i pieczarkami przez maszynkę. Wymieszać z jajkiem, natką
piertuszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do średnio
nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z sosem pomidorowym
Przyznam się, że jestem leniwą jednostką, toteż zamiast maszynki użyłam
malaxera, a zamiast sosu pomidorowego - ketchupu. Wyszło naprawdę pyszne.
Nawet mój ślubny, który jest nastawiony "anty-kaszowo" stwierdził, że to
jest pyszne.
Pozdrowionka
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-21 08:25:18
Temat: Re: KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z BIAŁYM SEREM [P]ola wrote:
> Witam wszystkich grupowiczów. Wczoraj zrobiłam to kaszę zapiekaną z białym
> serem. Nie jest to mój przepis, lecz ściągnięty ze stronki
> http://www.wegekucharz.host.sk/ Jest tam naprawdę pełno pysznych dań.
> Jednak zmodyfikowałam nieco ten przepis. A oto on:
>
> KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z BIAŁYM SEREM
> Składniki:
> szklanka kaszy gryczanej,
> 20 dag białego sera,
> 1 jajko,
> cebula
> 20 dag pieczarek
> sól, pieprz,
> natka pietruszki
> Wykonanie:
> Cebule pokroić i zeszklić na maśle. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce,
> odparować na patelni. Kaszę gryczaną opłukać, ugotować, przekręcić razem z
> serem, cebulą i pieczarkami przez maszynkę. Wymieszać z jajkiem, natką
> piertuszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do średnio
> nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z sosem pomidorowym
> Przyznam się, że jestem leniwą jednostką, toteż zamiast maszynki użyłam
> malaxera, a zamiast sosu pomidorowego - ketchupu. Wyszło naprawdę pyszne.
> Nawet mój ślubny, który jest nastawiony "anty-kaszowo" stwierdził, że to
> jest pyszne.
> Pozdrowionka
> Ola
>
>
>
Ja podobnie robie pierogi, tylko bez pieczarek.
Cebulke szkle na masle. Kasze gryczana gotuje, przepuszczam przez
maszynke razem z serem, mieszam z cebulka. Doprawiam sola, pieprzem i
mam nadzienie do pierogow takich. Podobno jest to potrawa jakas
wschodnia, bodajze litewska ale lapki sobie ciac nie dam. Przepis dala
mi moja mama, ktora jadla cos podobnego w Zamosciu.
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-29 19:29:25
Temat: Re: KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z BIAŁYM SEREM [P]ola napisal(a):
>Witam wszystkich grupowiczów. Wczoraj zrobiłam to kaszę zapiekaną z białym
>serem. Nie jest to mój przepis, lecz ściągnięty ze stronki
>http://www.wegekucharz.host.sk/ Jest tam naprawdę pełno pysznych dań.
>Jednak zmodyfikowałam nieco ten przepis. A oto on:
>
>KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z BIAŁYM SEREM
Zrobilem dzisiaj to danie, gdyz mnie zaciekawilo, ale mimo mojego
umilowania kaszy gryczanej, musze powiedziec, ze bylo zupelnie
okropne.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |