Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kapucha Cheleny Kapucha Cheleny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kapucha Cheleny

Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.nask.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news
.ebone.net!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Kapucha Cheleny
Date: Mon, 27 Aug 2001 07:52:19 +0100
Organization: Home
Lines: 25
Message-ID: <n...@4...com>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-808.abra.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news5.svr.pol.co.uk 998895625 17431 217.135.3.40 (27 Aug 2001 07:00:25 GMT)
NNTP-Posting-Date: 27 Aug 2001 07:00:25 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64267
Ukryj nagłówki

Jak juz wspomnialam nie ma tam bledu ort. ani pijanych rodzicow
przy chrzcie. Ja w tym kontekscie jestem Zofja (czasem znana jako
Zorro, ale zaczynam leciec w manowce cwalem, wiec temat porzuce)

U Chelenyjadlam swietna kapuche, a poniewaz Chelena jest swieza
wegetarianka to wiem, ze u niej beda ciekawe jarzynki.

Kapustke, najlepiej mloda, poszatkowac, wrzucic do gara, dodac
stosowna (do wlasnego smaku) ilosc czegos (np vegety, soli
ziolowej, substytutu soli w postaci zmielonych ziol - niektore SA
slone, czyli takiej soli ziolowej bez soli, moze byc jakis
rosolowy wywar, jak kto miesozerny). Dolozyc do tego pare listkow
bobkowych ORAZ gozdzikow. Ilosci nie okreslam, bo to zalezy od
rozmaru glowy kapuscianej i wytrzymalosci na liscie laurentowe
oraz gwozdziki. Zreszta zawsze mozna te cuda wylowic z gara,
jakby aromat gozdzikowy przygwarzdzal aromat kapusciany.
Na samym koncu - czyli jak kapustka miekka i aromaty sie
wymieszaly - dodac duzo pieprzu dowolnego - kolorowe odmiany,
czarny, bialy, cayenne, ba nawet troche chili. Chelenie chyba
raczka sie omskla przy dodawaniu pieprzu tureckiego, bo przy
posilku dyskretnie obcieralam nos w rekaw...ale dobre bylo
bardzo. Te gozdziki zamienily skromna kapuste w elegancka dame

Krysia
K.T. - starannie opakowana

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?