Data: 2002-06-01 14:44:37
Temat: Karmelowy popcorn - zrobilam
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdaleno, zrobilam popcorn karmelowy wedlug twojego przepisu numer 1
(powtarzam go na koncu). Bardzo latwe, bardzo slodkie :-), wiekszosc
zjedlismy do filmu, reszte wykonczylam dzis na sniadanie. Dorzucilam tez
garsc orzeszkow - jak szalec to szalec! Lepsze jak dobrze ostygnie.
Ania
_______________________________
(delete me before replying)
Popcorn karmelowy I
1 puszka slodzonego skondensowanego mleka
3 litry swiezo zrobionego popcornu
1 szklanka cukru
1 szklanka ubita brazowego cukru
100 gr masla
Umiescic popcorn w duzej misce. Cukry, maslo i mleko doprowadzic do
wrzenia. Gotowac 1 minute i zdjac z ognia. Szybko polac cienkim strumieniem
po jak najwiekszej powierzchni, nastepnie dokladnie wymieszac drewniana
lyzka. Rozlozyc na blachach posmarowanych maslem. Polamac na kawalki gdy
wystygnie, jesli za bardzo posklejane, przechowywac w suchym miejscu w
szczelnie zamknietym pojemniku.
--
|