Data: 2001-07-27 11:49:14
Temat: Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha
Od: "Ewusia" <e...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Potrzeba :
2 serki homogenizowane (małe)
2 jajka
sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
mąka
Z całości przyrządzamy masę o konsystencji troszkę gęściejszej niż pudding.
W garnku gotujemy wodę (osoloną). łyżeczką wkładamy ciasto do gotującej się
wody, stukamy łyżką o dno aby ciasto odleciało. Kluseczki gotujemy
maksymalnie 3 minuty.
Można podawać:
1. z masłem, bułką tartą i cebulką
2. z różnymi sosami
3. jako dodatek do mięs zamiast ziemniaczków
4. na słodko (ale wtedy nie dodajemy czosnku)
Polecam, kluski są bardzo mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Jest to jedno z ulubionych dań moich "przyjaciół od stołu". A mam ich dużo.
|