Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krążki kalmarów w cieście - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krążki kalmarów w cieście - jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 28


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2017-08-29 18:35:40

Temat: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: i...@g...pl szukaj wiadomości tego autora

No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

2. Data: 2017-08-30 10:35:37

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: k...@g...com szukaj wiadomości tego autora

W dniu wtorek, 29 sierpnia 2017 18:35:41 UTC+2 użytkownik i...@g...pl napisał:
> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?

Smażyć 2 razy krócej niż się wydaje, że będzie dobrze. Cudów nie ma,
po prostu ze względu na zawartość kolagenu przygotowuje się albo
bardzo krótko, albo bardzo długo:)

Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2017-08-30 22:07:57

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: i...@g...pl szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 30 sierpnia 2017 10:35:38 UTC+2 użytkownik k...@g...com napisał:
> W dniu wtorek, 29 sierpnia 2017 18:35:41 UTC+2 użytkownik i...@g...pl napisał:
> > No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?
>
> Smażyć 2 razy krócej niż się wydaje, że będzie dobrze. Cudów nie ma,
> po prostu ze względu na zawartość kolagenu przygotowuje się albo
> bardzo krótko, albo bardzo długo:)

Aha! Dzięki :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2017-09-19 20:09:40

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

<i...@g...pl> wrote:
> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak
> w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>

Znalazłam taki oto przepis, który mnie bardzo przekonuje. W najbliższym
czasie go wypróbuję:
http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/kalmary-panier
owane/

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2017-10-14 00:03:54

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: Ziggi <Z...@v...you> szukaj wiadomości tego autora

On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?

Piwo,woda sodowa, maka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2017-10-15 00:35:05

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ziggi <Z...@v...you> wrote:
> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>
> Piwo,woda sodowa, maka.
>
>

Bez jajek? Tylko to??

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2017-10-15 01:05:09

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:

> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>
>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>
>>
>
> Bez jajek? Tylko to??

To i tak jakaś wypasiona panierka :)

Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.

--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2017-10-15 10:14:14

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>>
>>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>>
>>>
>>
>> Bez jajek? Tylko to??
>
> To i tak jakaś wypasiona panierka :)
>
> Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
>

A ta mąka na tempurę jakiej granulacji?

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2017-10-15 11:13:06

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: Ziggi <Z...@v...you> szukaj wiadomości tego autora

On 2017-10-14, XL wrote:
> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>
>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>
>>
>
> Bez jajek? Tylko to??
>

Mozna dodac zoltko ale niekoniecznie jak kto woli, ja np lubie dodac
sode i chlust octu dla chrupkosci.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2017-10-15 11:15:19

Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: Ziggi <Z...@v...you> szukaj wiadomości tego autora

On 2017-10-14, Trefniś wrote:
> W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>>
>>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>>
>>>
>>
>> Bez jajek? Tylko to??
>
> To i tak jakaś wypasiona panierka :)
>
> Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
>
Tempura generalnie to to samo z wyjatkiem ze nie dajesz piwa tylko wode.

BTW fajnie wychodzi dajac pol na pol zwykla make i make kukurydziania.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Monsieur Cuisine - opinie
Dobija mnie reklama
Świnka Grażynka
nie jedzcie mięsa
żywność a charakter

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

slow cooker
Gęsie pipki
Żenująca tv-reklama Intermarche.
---- ADULT CELEBRITY VIDEO ---- click here
Żółty makaron azjatycki - jak to się nazywa?

zobacz wszyskie »



  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X