Data: 2003-05-19 23:09:51
Temat: Kuchnia Meksykanska - Guacamole
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
4 dojrzale awokado
1 dojrzaly pomidor
1/4 sredniej cebuli
1 lyzka posiekanej swiezej kolendry
1 lyzka dobrej oliwy
sok z 1 lemonki
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu
Cebule posiekac na male kawalki, pomidor obrac, odrzucic nasiona i
posiekac w male kawalki. Awokado obrac i zgniesc widelcem na miazge z
grubszymi kawalkami. Dodac sol, pieprz, sok z lemonki, oliwe i kolendre
i dobrze wym,ieszac, dodac pomidor i wymieszac.
Aby zapobiec ciemnieniu i brazowieniu guacamole, nalezy umiescic w nim
pestki wyjete z awokado, i usunac tuz przed podaniem.
Magdalena Bassett
|