Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Jagna " <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Łosoś - jak podać jak przyżadzić i inne wątpliwości.
Date: Sat, 25 Jun 2005 21:17:35 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 17
Message-ID: <d9khlf$lle$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pc-61.chomiczowka.waw.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1119734255 22190 172.20.26.239 (25 Jun 2005 21:17:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 25 Jun 2005 21:17:35 +0000 (UTC)
X-User: brzuzia
X-Forwarded-For: 172.20.6.61
X-Remote-IP: pc-61.chomiczowka.waw.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:242319
Ukryj nagłówki
Witam!
Pora w sam raz by się zastanowić jak podać jutro na obiad gościom łososia,
który już leży w lodówce. Ogólnie koncepcję mam. Ma być pieczony w całości
(za goraco coby go na części rozbierać i stać nad patelnią). Myślałam tylko o
soli i ewentualnie polewanie masłem. Waży 3 kilo - ile to to ma się piec
(załozyłam godzinkę). Podam na warzywavch. Mam sałate, pomidory, szpinak w
liściach, ogórki swieże i kiszone, papryka, cebula, ziemniaki i właszczyzna -
zo wybrać? A może wszystkiego po troszku?? I ostatnia wątpliwość jaką i czy
wogóle do tego zupę podać?? Bedzie 5 osób do tej ryby. Na deser przewidziane
ciasto - samo przyjdzie i owoce - też same przyjdą:), wiec tu jakby nie
wnikam.
AgaL, która zasypia z myśla o łosiu;) i pewnie rozwiazań 100 sobie wyśni.
Dobrej nocy wszystim markom głodomorkom.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|