Data: 2003-01-09 13:20:14
Temat: MM- makaron ryżowy i lasagne
Od: "misiczka" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dręczy mnie jeszcze jedna sprawa. Mam w szafce dwa opakowania makaronu
ryżowego. Sądzicie, że on ma IG niższe niż 50? Niby jest z oczyszczonego
ryżu, ale może z nim jest tak, jak ze spaghetti? Ze może on też ma tę
"błonkę", która ogranicza galaretowacenie skrobi? Tego makaronu się nawet
nie gotuje, tylko zalewa wrzątkiem i po trzech minutach jest gotowy. (Nie
mylić z makaronem z chińskich zupek).
A drugie pytanie dotyczy makaronu lasagne "Malmy". Czy sądzicie, że jest ona
poddawana pastyfikacji, tak jak spaghetti?
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Kłamią niewolnicy. Wolni ludzie mówią prawdę.
http://www.misiczka.republika.pl
|