Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mielone

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mielone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-11 09:16:26

Temat: Mielone
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami na obiad
albo czymś innym, co mogłoby być też na jutro, bo jutro nie będę miała
czasu gotować. Macie jakieś pomysły? Kotlety mielone smażone raczej
odpadają, bo za tłuste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by się
stłuściły. Gołąbki niedawno robiłam. Brak mi pomysłu.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-11 09:22:37

Temat: Re: Mielone
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:cuht57$ver$1@phone.provider.pl...
> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
> indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami na obiad
> albo czymś innym, co mogłoby być też na jutro, bo jutro nie będę miała
> czasu gotować. Macie jakieś pomysły? Kotlety mielone smażone raczej
> odpadają, bo za tłuste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by się
> stłuściły. Gołąbki niedawno robiłam. Brak mi pomysłu.


no to moze male kuleczki z tego miesa, obsmazone a potem zalane wodą, do
tego podsmazona cebula, pieczarki, przyprawy, gotowac do miekkosci miesa, na
koniec zagęscic i bedzie smaczny sos, doskonaly do ryzu, kaszy.
To bardzo wydajny i smaczny sposob wykorzystania mielonego miesa

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 09:32:19

Temat: Re: Mielone
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 11 Feb 2005 10:22:37 +0100, "Basia" <b...@o...pl>
wrote:

>
>U?ytkownik "medea" <e...@p...fm> napisa? w wiadomo?ci
>news:cuht57$ver$1@phone.provider.pl...
>> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
>> indyka, zmieszane razem. Zastanawiam si? nad jakimi? pulpetami na obiad
>> albo czym? innym, co mog?oby by? te? na jutro, bo jutro nie b?d? mia?a
>> czasu gotowa?. Macie jakie? pomys?y? Kotlety mielone sma?one raczej
>> odpadaj?, bo za t?uste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by si?
>> st?u?ci?y. Go??bki niedawno robi?am. Brak mi pomys?u.
>
>
>no to moze male kuleczki z tego miesa, obsmazone a potem zalane wod?, do
>tego podsmazona cebula, pieczarki, przyprawy, gotowac do miekkosci miesa, na
>koniec zag?scic i bedzie smaczny sos, doskonaly do ryzu, kaszy.
>To bardzo wydajny i smaczny sposob wykorzystania mielonego miesa
>
>pozdrawiam
>Basia
>


I jeszcze pod koniec duszenia dodac sporo swiezego startego
imbiru.

Albo takie pulpeciki w sosie pomidorowym i nie musza byc smazone
jesli maja byc nietluste

Pierz, z psem co tupie pod drzwiami, bo to pora spacerowa

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 09:33:23

Temat: Re: Mielone
Od: "Meg" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
> indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami na obiad
> albo czymś innym, co mogłoby być też na jutro, bo jutro nie będę miała
> czasu gotować. Macie jakieś pomysły? Kotlety mielone smażone raczej
> odpadają, bo za tłuste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by się stłuściły.
> Gołąbki niedawno robiłam. Brak mi pomysłu.

a może pulpety w sosie śmietanowym z dużą iloscią natki lub kopru ?

pozdr Magda




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 09:34:43

Temat: Re: Mielone
Od: "A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

medea wrote:
> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z
> piersi indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami
> na obiad albo czymś innym, co mogłoby być też na jutro, bo jutro nie
> będę miała czasu gotować. Macie jakieś pomysły? Kotlety mielone
> smażone raczej odpadają, bo za tłuste, a po podgrzaniu jutro to w
> ogóle by się stłuściły. Gołąbki niedawno robiłam. Brak mi pomysłu.
>
Ja bym zrobiła klops, czyli pieczeń rzymską.
--
Pozdrawiam,
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 10:06:32

Temat: Re: Mielone
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <cuht57$ver$1@phone.provider.pl>, medea <e...@p...fm>
wrote:

> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
> indyka, zmieszane razem.

> Kotlety mielone smażone raczej
> odpadają, bo za tłuste, a po podgrzaniu jutro to w ogóle by się
> stłuściły.

Szynka i mięso indycze są za tłuste? A co to znaczy, że "by się
stłuściły"?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 10:12:38

Temat: Re: Mielone
Od: pamana <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> a może pulpety w sosie śmietanowym z dużą iloscią natki lub kopru ?


oj poprosze przepis ,mam ochote na takie pyszne pulpetyy w białym sosie :)
pzdr
p.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 10:23:10

Temat: Re: Mielone
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:cuht57$ver$1@phone.provider.pl...
> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z piersi
> indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami na obiad

Klopsiki szwedzkie kotbullar:)

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 10:46:44

Temat: Re: Mielone
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:
>
> Albo takie pulpeciki w sosie pomidorowym i nie musza byc smazone
> jesli maja byc nietluste

Pulpeciki można ugotować jak kluski, wrzucając na wrzątek.
Są wtedy zupełnie dietetyczne, podawać można z dowolnym sosem.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-11 10:55:54

Temat: Re: Mielone
Od: "BaRMaN" <b...@s...info_nospam> szukaj wiadomości tego autora

witam,

sos smietanowy:

skladniki:
- lyzka masla
- lyzka maki
- bulion (ok. 1 szklanki)
- sok z cytryny
- smietana 30% (ok. 200 ml)
- sol, pieprz

Przygotowanie:
Z masla i maki przyrzadzic zasmazke.
Dodac bulionu dobrze wymieszac na jednolita mase (ciecz?).
Do tego dolac wg uznania i smaku soku z cytryna i dosypac do smaku soli i
pieprzu. Zagotowac.
Zestawic dodac smietane calyczas mieszajac. Nastepnie zagotowac.

tak przygotowuje sos smietanowy od kilku lat

pozdrawiam
Blazej Patrzalek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 8


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sałatka - pyyychota
Przypadkowy przepis owocowy - blender
Twaroszkowe szalenstwo!?
fajna panierka do ryby?
Krupnik - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »