Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-15 13:21:32

Temat: Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.
Od: "ania" <a...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam .
A ja dziś z rybką wyskoczę :o)
Ohhhh jak ja lubię rybkę jeść.

Mintaj zaoiekany w sosie jogurtowym.
Składniki:
2 duże filety (płaty) z mintaja(najlepiej bez skóry), 100g selera, po 50 g
marchewki , pora i dymki , 200g pomidorów bez skórki, 50g masła, 1/4
wytrawnego białego wina (niekoniecznie), 150g naturalnego jogurtu, ząbek
czosnku, 2--3 łyżki posiekanych swieżych ziół(szczypiorek, natka, koperek),
strąk żółtej papryki(ja dawałam czerwoną), sól, pieprz.

Rybki , filety umyć, oszuszyć , posolić i popieprzyć. Warzywa oczyścić ,
pokroić w małe kawałki. Masło stopić w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć
warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Zalać białym winem i dusić
jeszcze 5 miut. Przyprawić sola i pieprzem. Pomidory zanurzyć we wrzątku ,
obrac ze skórki. Podzielić na ćwiartki.
Rybę i pomidory ułożyć na warzywach. Jogurt wymieszać z rozgniecionym
czosnkiem, polać rybę , posypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do
200stopni C i piec 30 minut.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-16 18:59:43

Temat: Re: Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.
Od: "Ania" <a...@a...com> szukaj wiadomości tego autora

Właśnie spożyłam rybkę przyrządzoną według Twojego przepisu. Jest naprawdę
pyszna. Pozdrawiam, Ania.


Użytkownik ania <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a9ek3u$mv9$...@n...tpi.pl...
> Witam .
> A ja dziś z rybką wyskoczę :o)
> Ohhhh jak ja lubię rybkę jeść.
>
> Mintaj zaoiekany w sosie jogurtowym.
> Składniki:
> 2 duże filety (płaty) z mintaja(najlepiej bez skóry), 100g selera, po 50 g
> marchewki , pora i dymki , 200g pomidorów bez skórki, 50g masła, 1/4
> wytrawnego białego wina (niekoniecznie), 150g naturalnego jogurtu, ząbek
> czosnku, 2--3 łyżki posiekanych swieżych ziół(szczypiorek, natka,
koperek),
> strąk żółtej papryki(ja dawałam czerwoną), sól, pieprz.
>
> Rybki , filety umyć, oszuszyć , posolić i popieprzyć. Warzywa oczyścić ,
> pokroić w małe kawałki. Masło stopić w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć
> warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Zalać białym winem i
dusić
> jeszcze 5 miut. Przyprawić sola i pieprzem. Pomidory zanurzyć we wrzątku ,
> obrac ze skórki. Podzielić na ćwiartki.
> Rybę i pomidory ułożyć na warzywach. Jogurt wymieszać z rozgniecionym
> czosnkiem, polać rybę , posypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego
do
> 200stopni C i piec 30 minut.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czym posypac Capuccino?
co dobrego w Bulgarii?
drożdżówka ze śmietaną
Jak domowym sposobem zrobić białą czekoladę?
ryz nieluskany

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »