| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-15 13:21:32
Temat: Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.Witam .
A ja dziś z rybką wyskoczę :o)
Ohhhh jak ja lubię rybkę jeść.
Mintaj zaoiekany w sosie jogurtowym.
Składniki:
2 duże filety (płaty) z mintaja(najlepiej bez skóry), 100g selera, po 50 g
marchewki , pora i dymki , 200g pomidorów bez skórki, 50g masła, 1/4
wytrawnego białego wina (niekoniecznie), 150g naturalnego jogurtu, ząbek
czosnku, 2--3 łyżki posiekanych swieżych ziół(szczypiorek, natka, koperek),
strąk żółtej papryki(ja dawałam czerwoną), sól, pieprz.
Rybki , filety umyć, oszuszyć , posolić i popieprzyć. Warzywa oczyścić ,
pokroić w małe kawałki. Masło stopić w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć
warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Zalać białym winem i dusić
jeszcze 5 miut. Przyprawić sola i pieprzem. Pomidory zanurzyć we wrzątku ,
obrac ze skórki. Podzielić na ćwiartki.
Rybę i pomidory ułożyć na warzywach. Jogurt wymieszać z rozgniecionym
czosnkiem, polać rybę , posypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do
200stopni C i piec 30 minut.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-16 18:59:43
Temat: Re: Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.Właśnie spożyłam rybkę przyrządzoną według Twojego przepisu. Jest naprawdę
pyszna. Pozdrawiam, Ania.
Użytkownik ania <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a9ek3u$mv9$...@n...tpi.pl...
> Witam .
> A ja dziś z rybką wyskoczę :o)
> Ohhhh jak ja lubię rybkę jeść.
>
> Mintaj zaoiekany w sosie jogurtowym.
> Składniki:
> 2 duże filety (płaty) z mintaja(najlepiej bez skóry), 100g selera, po 50 g
> marchewki , pora i dymki , 200g pomidorów bez skórki, 50g masła, 1/4
> wytrawnego białego wina (niekoniecznie), 150g naturalnego jogurtu, ząbek
> czosnku, 2--3 łyżki posiekanych swieżych ziół(szczypiorek, natka,
koperek),
> strąk żółtej papryki(ja dawałam czerwoną), sól, pieprz.
>
> Rybki , filety umyć, oszuszyć , posolić i popieprzyć. Warzywa oczyścić ,
> pokroić w małe kawałki. Masło stopić w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć
> warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Zalać białym winem i
dusić
> jeszcze 5 miut. Przyprawić sola i pieprzem. Pomidory zanurzyć we wrzątku ,
> obrac ze skórki. Podzielić na ćwiartki.
> Rybę i pomidory ułożyć na warzywach. Jogurt wymieszać z rozgniecionym
> czosnkiem, polać rybę , posypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego
do
> 200stopni C i piec 30 minut.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |