Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Ania" <a...@a...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mintaj zapiekany w sosie jogurtowym.
Date: Tue, 16 Apr 2002 20:59:43 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 33
Message-ID: <a9hsk7$okl$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <a9ek3u$mv9$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dial902.wroclaw.dialog.net.pl
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1018983879 25237 217.30.133.140 (16 Apr 2002 19:04:39
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Apr 2002 19:04:39 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Notice1: This post has been postprocessed on the news.icm.edu.pl server.
X-Notice2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:104323
Ukryj nagłówki
Właśnie spożyłam rybkę przyrządzoną według Twojego przepisu. Jest naprawdę
pyszna. Pozdrawiam, Ania.
Użytkownik ania <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a9ek3u$mv9$...@n...tpi.pl...
> Witam .
> A ja dziś z rybką wyskoczę :o)
> Ohhhh jak ja lubię rybkę jeść.
>
> Mintaj zaoiekany w sosie jogurtowym.
> Składniki:
> 2 duże filety (płaty) z mintaja(najlepiej bez skóry), 100g selera, po 50 g
> marchewki , pora i dymki , 200g pomidorów bez skórki, 50g masła, 1/4
> wytrawnego białego wina (niekoniecznie), 150g naturalnego jogurtu, ząbek
> czosnku, 2--3 łyżki posiekanych swieżych ziół(szczypiorek, natka,
koperek),
> strąk żółtej papryki(ja dawałam czerwoną), sól, pieprz.
>
> Rybki , filety umyć, oszuszyć , posolić i popieprzyć. Warzywa oczyścić ,
> pokroić w małe kawałki. Masło stopić w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć
> warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Zalać białym winem i
dusić
> jeszcze 5 miut. Przyprawić sola i pieprzem. Pomidory zanurzyć we wrzątku ,
> obrac ze skórki. Podzielić na ćwiartki.
> Rybę i pomidory ułożyć na warzywach. Jogurt wymieszać z rozgniecionym
> czosnkiem, polać rybę , posypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego
do
> 200stopni C i piec 30 minut.
>
>
|