Data: 2002-08-21 07:25:26
Temat: Moja ryba
Od: "Kama" <k...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pozdrawiam Joannę i jej rybę. Ta co prawda nie jest całkiem moja, ale bardzo
ją lubię. Może będzie Wam smakować.
Ciasto:
1,5 szkl. mąki
2 jajka
1 szkl. wody
4 łyżki mleka
Farsz:
4 cebule
3 papryki (mogą być kolorowe)
1 słoik ogórków konserwowych
Zalewa:
1 szkl. wody zagotować z 1 szkl. oleju i 1 szkl. octu (jeśli ktoś lubi mniej
kwaśne można dodać trochę mniej octu), przestudzić, dodać 1 słoik
koncentratu pomidorowego, 8 łyżek ketchupu oraz sól i cukier do smaku.
Przepis na około 1 kg filetów mogą być morszczuki, mintaje, dorsze itp.
Ciasto zrobić jak na naleśniki - tzn. wymieszać. Moczyć rybę w cieście i
smażyć na złoty kolor. Przestudzić. Układać w naczyniu warstwami. Ryby,
pokrojony farsz (paprykę w paseczki, ogórki w kosteczkę, cebulka może być w
kosteczkę, albo cienkie plasterki) i tak na zmianę. Na końcu zalać wszystko
zalewą i włożyć do lodówki.
Smacznego
Kama
|