Data: 2005-06-06 07:36:41
Temat: Moje dietetyczne spagetti
Od: "Kasia na diecie" <k...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Też jesteśmy na diecie i robię spagetii tak:
kroję drobno 2-3 nieduże cebule i duszę je na 1,5 łyżeczki oleju z pestek
winogron (żeby się zeszkliła a nie zdrązowiała) dodaję kilka ząbków czosnku,
potem pokrojone pomidory w puszce(na 2 dorosłe osoby + dziecko 1 puszka)i
duszę - długo. Potem dodaję mielone mięso z udźca indyka, i rozgniatam tak
żeby się grudy nie porobiły, dosmaczam oregano, solą i pieprzem. Gotuję po
ok. 30 gr suchego spagetii na głowę. Możesz posypać odrobiną tarnego
parmezanu. Ostatnio dodałam też do tego cukinię i kukurydzę dałam do farfali
i też było pycha. Polecam. Pozdrawiam Kasia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|