Data: 2009-02-13 07:08:41
Temat: NOBEL DLA PIWA
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Książka Emila Ulischbergera "Rund ums Bier"... ung Kochrezepte
mit Bier to ciekawa pozycja tak jak "Nobel dla papryki"... Wędrówka po
piwiarniach i piwach oraz dobra wyżerka...
Polski odpowiednik "Przewodnik piwosza" zapoznaje nas z polską
produkcją, która niestety upada - jedne browary sprzedano, inne
zrujnowano, ale mimo to warto mieć tę książkę "ku pamięci"...
Inne książeczki - tym razem znowu niemieckie Feine Salate und
Pikante spezialitäten ciekawe sałatki np. pomarańcz z cebulą...
Na koniec "Kulinarnaja mudrost" i "Nacjonalnyje kuchni naszych
narodow" - obie to przegląd ciekawszych dań różnych narodów - pierwsza
całego świata, druga narodów z byłego ZSRR.
Z tej pierwszej dowiedziałem się jak gotuje się szczi po polsku.
Czyli kapuśniak Na kościch lub żeberkach (jak kto kupił)...
|