Data: 2005-03-05 17:31:57
Temat: [OT] Dziś zrobiłam
Od: "pusiak" <p...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ach. Naszła mnie ochota od rana na pikantne pasty do pieczywa i na śledzie.
Zrobiłam:
- pikantny twarożek z czosnkiem i szczypiorkiem,
- pastę z żółtego sera (kulinaria),
- jajka faszerowane sardynkami (kulinaria),
- śledzie w śmietanie (Kuchnia Polska),
- śledzie w oleju z pomidorami.
Nie omieszkałam zajrzeć do przepisów Magdaleny Bassett i zrobiłam błyskawiczną
babkę - wreszcie upiekłam babkę bez zakalca.Udało się!
Jestem z Wami tutaj od połowy stycznia tego roku. Dzięki Wam rozwinęłam się
kulinarnie. Przestałam się bać nowych przepisów. Doszłam do wniosku, że piec i
gotować może nauczyć się każdy - to jest tak jak z nauką czytania i pisania.
Do rodzinnego menu dotychczas trafiły z forum:
- tort ananasowy Magdaleny Bassett,
- błyskawiczna babka Magdaleny Bassett,
- ciasteczka piwne Kruszyny,
- ciasto budyniowe z jabłkami na zimno (zapomniałam autora - może ktoś przypomni),
- czenaki,
- pikantny omlet z serem,
- kuskus z warzywami,
- hortobagyi palacsinta - Włądysław Los
Ostatnio z przepisów Macieja Kuronia wypróbowałam i gorąco polecam:
- sernik jagodowy,
- piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem.
- lody na jajach i śmietanie
pozdrawiam
pusiak, który zamiast siedzieć w internecie nad biznesem i ekonomią, zajmuje się
kuchnią - wyszukiwaniem i testowaniem przepisów kulinarnych
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|