Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed1.tpinternet.pl!news.tpi.pl!no
t-for-mail
From: "maciejka" <t...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: (OT) Nowa tu jestem i chciałam się przywitać :)
Date: Sat, 11 May 2002 16:05:29 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <abj8he$mli$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa48.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1021125999 23218 213.77.200.48 (11 May 2002 14:06:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 11 May 2002 14:06:39 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:107834
Ukryj nagłówki
Witam wszystkich serdecznie i słonecznie :)))
Powiem wprost, kucharzenie to dla mnie profesja, którą dopiero zgłębiam, i
dzięki Waszej pomocy w kuchni, czasami osiągam efekt, który mnie samą
zadziwia. Najczęściej pozytywnie :))).
Wielokrotnie testowałam podawane przez Was przepisy.
Zachwyt wzbudziła ryba z chrzanem + śmietana, porcję wątróbki w winogronach
w błyskawicznym tempie przysowił osobnik nieznoszący tej potrawy. Robiłam
też parokrotnie zrazy, które były naprawdę smaczne. Z ciast pleśniak
wspaniały, kremówka kokosowa i krówka - jak dla mnie 5 z plusem.
Niewypały to zupa przepyszna (migdały i śmietana kremówka z czosnkiem +
przetarte warzywa) i ciasto z marchewką i orzechami. pewnie zrobiłam coś nie
tak, ale wyszły, no po prostu nieprzyswajalnie.
TŻ jest wstrząśnięty moim znaczącym postępem :). Po 4 latach
serwowania kanapeczek i stołowania się w różnych barch taaaaka zmiana.
Termin ślubu: wrzesień 2003 :) (żeby się upewnić, że omlet z 3 łyżek soli i
placki ziemniaczane bez mąki i jajka to przeszłość. Taak? ;))
Reasumując ten mój nieco długachny post, cieszę się, że tu jestem i
mam ochotę nauczyć się od Was jeszcze wielu ciekawych rzeczy. No, a jeśli
będę miała jakiś fajny przepis (oczywiście PRZETESTOWANY) , to się na pewną
podzielę.
Maciejka
|