Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Jacek Zalewski" <j...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Obiad wege - ekstrawaganza
Lines: 33
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <5B2k4.13623$Hi2.306274@news.tpnet.pl>
Date: Thu, 27 Jan 2000 21:16:49 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.55.137
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 949007809 212.160.55.137 (Thu, 27 Jan 2000 22:16:49 MET)
NNTP-Posting-Date: Thu, 27 Jan 2000 22:16:49 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21911
Ukryj nagłówki
Właśnie siedzę bardzo głęboko w fotelu przed komputerem, upojony słodką
bezsilnością po sytym posiłku. A oto co mnie doprowadziło do słodkiej
nirvany:
Zupa krem z porów
porki szt.2 myjemy, siekamy i gotujemy w bulionie warzywnym {około 1litra
(ja użyłem kostki warzywnej)}do miękkości, potem rozdrabniamy malakserem,
solimy, dodajemy pieprz {sprytnie to napisałem żeby się nie kojarzyło :) ]
oraz dużo gałki muszkatołowej. To co wyszło jest dosyć gęste więc
rozcieńczamy wodą do pożądanej konsystencji. W trakcie traktowania porów
mikserem można dodać trońkę wody jak jest za gęste to kiepsko się
rozdrabnia - na końcu dodajemy grzaneczki pokrojone w kosteczkę prosto do
talerza.
LASAGNE ZE SZPINAKIEM - SUPER HICIOR!!!!! WOW!!!!
BUM,BUM!!!!!LUDZIE!!!!!PYCHA!!!!!!
To powyżej, to poważnie moje reakcje w trakcie jedzenia.
Jako część zasadniczą użyłem gotowego makaronu lasagniowego(???) do
zapiekania w piekarniku.
Budowa geologiczna- znaczy się jak kształtowały się poszczególne warstwy:
na dno sos beszamel - makaronik-szpinak przyprawiony gałką
muszkatołową-warstwa sera
Feta-beszamel-makaron-szpinak-feta-beszamel-szpinak-
feta-beszamel-makaron =
i na koniec posypane grubo serem żółtym.
Pieczone 45min w 200st.C.
--
Jacenty
ICQ#: 19354688
z...@z...zowar.com.pl
j...@p...com
|