Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!bark-atm!news!not-for-mail
From: "MonisiaNSX" <m...@i...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: ??BLOK??
Date: Wed, 7 Nov 2001 12:23:55 +0100
Organization: Politechnika Gdanska
Lines: 45
Message-ID: <9sb5hm$5rp$1@sunrise.pg.gda.pl>
References: <9s9iep$bi8$1@sunrise.pg.gda.pl>
<c...@4...com>
NNTP-Posting-Host: server.interecho.com
X-Trace: sunrise.pg.gda.pl 1005132150 6009 213.25.86.253 (7 Nov 2001 11:22:30 GMT)
X-Complaints-To: n...@s...pg.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Nov 2001 11:22:30 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79411
Ukryj nagłówki
Dziekuje slicznie za wszystkie przepisy:) mam nadzieje ze bedzie jej
smakowac:)
Użytkownik oshin <b...@a...krakow.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:c...@4...com..
.
> "MonisiaNSX" <m...@i...com> napisal(a) nam tak:
> >"blok czekoladowy"
> przepis dla odmiany z pl.rec.kuchnia (a taka tam grupa njusowa, nawet
> mila khe khe)
> 1 kostka masło
> 1/2 szklanka woda
> 1 szklanka cukier
> 4 łyżka kakao czubate
> 1 1/2 szklanka mleko w proszku niebieskiego, granulowane i
> rozpuszczalne odpada
> 3 paczka herbatniki
> aromat
> 5 dkg orzechy
> 5 dkg migdały
>
> Wytyczne
> Masło z woda oraz cukrem roztopić w garnku (mieszając). Potem dosypać
> kakao i mleko w proszku. Rozmieszać. Jak się robią grudki to tylko z
> grubsza trzeba rozetrzeć. To się samo jakoś tam zniweluje. Dodać
> pachnidło. Pomieszać. Teraz zdjąć już z kuchenki. Herbatniki pokruszyć
> na kawałki. Nie na proszek. Wrzucić do masy. Orzechy bez skorupek
> lepiej. Tez wrzucić. Wymieszać. Jeszcze cieple a nawet gorące wyłożyć
> do foremki. Takiej podłużnej jak na keks. Zostawić do ostygnięcia.
> Można wstawić do lodówki, żeby było twardsze (bo to na stole było już
> nieco zbyt rozlazłe). Potem się wywala i kroi w dowolnej wielkości
> plastry. Koszt jakieś 10 zl, ale za to kaloryczność... Mleko u mnie
> dodaje się jak zestawimy z ognia całą mieszaninę i bardzo szybko i
> mocno trzeba mieszać bo gęstnieje w oczach... (u mnie są rodzyny i
> koniecznie zaznaczone że ma być mleko granulowane...ale co tam)
>
>
> oshin
> http://szanty.art.pl/~bydnorz
> kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
> --
> Charles Baudelaire
> W milosci irytujace jest to, ze jest ona zbrodnia
> wymagajaca wspolnika.
|