Data: 2001-09-08 14:05:45
Temat: Odp: Baklazany
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik cezary gmyz <c...@z...media.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9nd85q$27b$...@n...onet.pl...
> Ja robie tak i bardzo ten sposob lubie. Odcinam kapelusik i wydrazam w
> srodku baklazana dziure, sole obficie i odstawiam. W miedzyczasie robie
> farsz z ryzu, wieprzowiny pokarajenej cienkie paseczki i obsmazone bez
> tluszczu na patelni z przprawami: sol, pieprz, czaber i co tam kto lubi,
> potem daje lyzke oliwy i dodaje paryka pokarjana w kosteczke i pomidorki
> pozabawione skroki. Do smaku dodaje tez kilka lyzek Ajvaru. Wszystkie
> skladniki mieszam razem na pateleni. nastpnie
> oplukuje baklazana z soli i soku, ktory sie wydzielil i hajda nadziewac
> farszem i do piekrnika
> conajmniej na godzine w naczyniu zaroodpornym. Wiem. ze jest dobry, kiedy
> czuje zapach farszu wchodzac do kuchni.
> Czarek
Ale chyba nie wyrzucasz miazszu? Wlasnie on jest dobry do farszu. Ja mam
przepis na andziewanie m.in tymze miazszem przysmazonym z roznymi dodatkami.
K
|