Data: 2003-11-21 07:31:06
Temat: Odp: Ciasto drozdzowe!!!! - relacja z porażki i pytania
Od: "coca" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
zależy do czego to ciasto jest potrzebne jezeli na buleczki,makownik to
takie zeby dało sie wałkowac na placek też nie może być za żadkie bo po
urośnięciu opadnie a jak cos dajemy na wierzch tym bardziej ciężki ser to
musi być tak gęste żeby się nie lało.
Użytkownik KasiaA <k...@N...gazeta.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bpcl88$c35$...@i...gazeta.pl...
> Wojciech Ściesiński <w...@N...prv.pl> napisał(a):
>
> > 1. Jakiej konsystencji powinno być wyrobione ciasto drożdżowe ? Czy da
> > się to jakoś określić słowami ?
> >
>
> Ciasto powinno sie zagnieść w kulkę, być elastyczne i sprężyste i mieć
> błyszczącą powierzchnię.
>
> Kasia
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|