Data: 2003-03-26 10:49:49
Temat: Odp: Jedzenie na 3 tygodnie
Od: "ktabaczynski" <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3E81711B.58FAD229@people.pl...
> ktabaczynski wrote:
>
> > Co ze sobą zabrać, aby starczyło jedzenia
> > na trzy tygodzie dla dwóch dorosłych osób?
>
> Mięsa zawekuj i pasteryzuj w porcjach na jeden raz - mnie
> się sprawdzaly schab i cielęcina robione z przeróżnymi
> ziołami, żeby smak się nie znudził. Z puszek - zielony groszek,
> kukurydza,
> ananas, brzoskwinie, mandarynki. Z surowizny - jakiś czas może wytrzymać
>
> kapusta, grapefruity,cytryny, cebula. Serki Hohland, te pakowane każdy
> plasterek osobno, też powinny wtrzymać. Oczywiście makaron, ryż kasza.
> Jezeli chcecie zupy, to też zawekuj.
> Acha, pasteryzować 3 razy po godzinie to nie to samo, co raz przez trzy
> godziny :-) No i pewnie zapomnialam o mnóstwie rzeczy, wymyśl sobie cos
> wiecej.
Bardzo dziekuję! No właśnie nie bardzo potrafiłem wymyśleć...
Pozdrowienia. Krzysztof.
|